Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renomirani umjetnik

Mario Miše predstavio krune i oglavlja iz baleta 'Bajadera', podršku mu pružili poznata lica

gliptoteka izložba kruna
Foto: Sanja Baljkas
1/18
24.06.2015.
u 10:39

U izložbi kruna i oglavlja ''Bajadera'' uživala su i brojna poznata lica iz područja umjetnosti, kazališta, glazbe i filma.

Poznati zagrebački prostor Gliptoteka okupio je brojne zaljubljenike u umjetnost i kulturu, koji su uživali u prekrasnim krunama i oglavljima koje je za potrebe baletne predstave Bajadera, samostalno izradio sada već etablirani umjetnik Mario Miše.  

Svaki izložak djelo je ruku, inspiracije i predanosti mladog umjetnika kojeg krasi bogata i plodna inozemna karijera.  U izložbi kruna i oglavlja ''Bajadera'' uživala su i brojna poznata  lica iz područja umjetnosti, kazališta, glazbe i filma.

Podršku umjetniku su dali Ronald Braus, Loredana i Tomislav Bahorić, Lana Puljić i Luka Grubišić te balerine i baletani Hrvatskog narodnog kazališta i mnogi drugi.

Večer je započela uvodnim govorom ravnateljice Gliptoteke, Ariane Kralj, koja je pozdravila sve prisutne i poznate povjesničarke plesa, Maje Đurinović, koja je naglasila da je balet svevremena umjetnost koja će uvijek privlačiti publiku, a krune upravo predstavljaju raskoš i profinjenost baleta. Posjetitelji su uživali u detaljima dvanaest kruna te u čarobnoj atmosferi koja je bila popraćena predivnom glazbom iz baleta. Izložba je dočarala ugođaj Indije gdje je smještena priča Bajadere, a romantični ambijent ukrašen lampionima upućivao je na ljubavnu radnju baleta. 

Mario Miše već je poznat javnosti po svojoj suradnji s modnim brendom Victoria's Secret, poznatim opernim kućama poput Royal Opera London i Teatro Colon u Bogoti, radom na filmu Igre gladi te se može pohvaliti suradnjom na humanitarnom projektu s Vivienne Westwood.

>>Vivienne Westwood i Mario Miše bili su kostimografski par

>>Špice kao instalacije domaćih kreativaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije