Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška konkurencija

Marija Škaričić, L. Šerbedžija i L. Lučev nominirani za MTV nagrade

Marija Škaričić
arhiva VL
06.05.2011.
u 13:17

Za prvi regionalni MTV Movie Awards nominiran je i hrvatski film "Šuma Summarum", a pobjednici će se doznati 6. lipnja u Beogradu

Gorki list MTV Movie Award dodjela je regionalnih nagrada za filmska postignuća, a ove će se godine prvi put održati u Beogradu, 6. lipnja. Nagrade će se dijeliti u tri kategorije (najbolja glumica, najbolji glumac, najbolji film), a konkurencija dolazi iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Makedonije. U kategoriji najbolje glumice Lijepu Našu predstavljat će Marija Škaričić ("Majka asfalta") i Lucija Šerbedžija ("Sedamdeset i dva dana"). Zajedno s njima za najbolju glumicu nominirane su i Slovenka Iva Kranjc ("Besa"), srpska glumica Branka Katić ("Žena sa slomljenim nosom") te njena mlađa kolegica Nina Janković ("Montevideo, Bog te video").

Za najboljeg glumca nominirani su Leon Lučev za ulogu u filmu "Na putu", srpski glumac Nikola Rakočević za film "Šišanje" dok je filmski hit godine u Srbiji "Montevideo, Bog te video" dao dvojicu nominiranih u ovoj kategoriji - Miloša Bikovića i Petra Strugara. Uz njih, nominiran je i slovenski glumac Jurij Zrnec za ulogu u filmu "Gremo mi po svoje".

I kategorija Najbolji film broji po pet nominiranih, a to su slovenski film "Gremo mi po svoje", srpski "Tilva Roš" i Montevideo, Bog te video", makedonski "Majki" te hrvatski film "Šuma Summarum".

Za nominirane će se moći glasovati od 7. svibnja do 3. lipnja na lokalnim stranicama - mtv.com.hr, mtv.rs i mtv.si. Osim za regionalne kategorije, moći će se glasovati i za neku od 12 kategorija za MTV Music Awards koji će se održati 5. lipnja u Los Angelesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije