Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Nižetić:

Mama me i danas upozori kad iz kuće izađem odjeven kao klaun

Luka Nižetić
Foto: Mare Milin
1/2
13.06.2015.
u 13:09

Splitski pjevač o gerilskom snimanju spota za novi single, kazališnoj ulozi u mjuziklu Mama Mia, skokovima u ledeno more, planira li vjenčanje i kako će odgajati djecu Uživajmo u malim stvarima i živimo život kakav ćemo pamtiti. To je poanta života!

Novi single, novi kazališni izazov, radno ljeto...

Štošta je novoga u životu Luke Nižetića s kojim smo porazgovarali o projektima koji ga vesele i izazivaju, odnosu sa sestrom Petrom, a otkrio nam je i kako mu ide u ljubavi.

Vaš novi singl "Amsterdam" plod je suradnje s Baby Dooksom. Kako je bilo raditi s njim?

Ovo nam je prva suradnja, ali znao sam da Dooks može pročitati što ja želim. Njegov rad u studiju veliki je kreativni nered, ali u tom "neredu" funkcionira savršeno što dovodi do odličnih rezultata. Naime, na početku smo imali jedan sasvim drugi singl te smo mijenjali aranžmane stotinu puta i, kad smo zaključili da sve ide u pravom smjeru, Dooks je uzviknuo da to ništa ne valja i počeo pjevušiti sasvim drugu melodiju. Ja sam ga snimao dok je pjevao, a poslije smo s Carlom Belovari složili i tekst te je nastao "Amsterdam". Znao sam da je odličan producent, ali nisam znao za njegov izvanredan autorski rad. Jako je talentiran autor, beskrajno muzikalan i "naslušan" muzike.

Snimili ste i spot za koji kažete da je selfie spota, zašto?

Snimali smo gerilski, a gerilske varijante gotovo uvijek ispadnu najbolje. Danima je bilo loše vrijeme i nikako nismo uspjeli snimiti što smo prvotno zamislili te sam na kraju sam uzeo kameru i odlučio napraviti selfie video. U Komiži sam snimio skok u more koje je bilo ledeno i smrznuo sam se. Zadovoljan sam jer smo dobili ono što Amsterdam predstavlja – veselje, razbibrigu, smijeh, dinamiku i pozitivu. "I ništa se ne mijenja ni lijevo, a ni desno i uvijek fali nešto i uvijek nam je tijesno. Bar pare nisu problem, jer para nikad nema, i ništa se ne mijenja i zato samo pjevam". Uživajmo u malim stvarima i živimo život kakav ćemo pamtiti. To je poanta!

Osim novog singla okupirani ste i mjuziklom "Mamma Mia", čija je premijera u Komediji 18. lipnja. Kako ste se snašli u mjuziklu?

Zahtjevno je jer sadrži i ples i pjevanje i glumu u jednom i treba sve zapamtiti pa mi je trenutačno noćna mora u glavi, ali, što je premijera bliže, stvari sjedaju na svoje mjesto. Super je ekipa, sve su to veliki profesionalci, radimo neprestano i nemamo vremena za prazan hod. Volim kazalište i ovo mi je izazov, ali me i opušta jer imam osjećaj da sam na svom terenu. 

U Komiži ovo ljeto treću sezonu otvarate vrata svog restorana "Fabrika", kako ste se snašli u tim poduzetničkim vodama?

Nisam u tome vješt i nemam žicu za poduzetništvo, po kreativnim žicama hodam bez da se zaljuljam, ali u poduzetništvu baš i nisam tako vješt. Zato imam ljude kojima vjerujem i koji se bave brojkama, računima, statistikom... jer to je za mene drugi svijet koji ne poznajem. 

Rođeni ste u znaku Lava, kažu da je za taj horoskopski znak idealno zanimanje biti političar ili bankar, no čini se da kod vas to nije slučaj...

Političar je možda idealno zanimanje za Lavove jer su komunikativni i dobri diplomati koji znaju "upakirati" stvari, a bankarstvo bi nas moglo zanimati jer smo ambiciozni i volimo učiti. Ja samo "furam" umjetnost!

Da ste ambiciozni i da volite učiti, pokazali ste u "Plesu sa zvijezdama" i "Masterchefu", u oba ste natjecanja pobijedili, volite li se inače natjecati i dokazivati?

Nemam natjecateljski duh, ne volim natjecanja i ne volim kad netko ocjenjuje umjetnost pa zato više ne idem na festivale. A natjecanja su mi najgori stres! No u ova dva TV formata u kojima sam sudjelovao bio sam potpuno rasterećen i iz glave sam izbacio to da se borim za pobjedu. U kuhanju sam uživao jer to obožavam raditi, a plesati volim odmalena i s partnericom Mirjanom na probama sam se više zezao nego što smo plesali.

Znači li to da, primjerice, nikad ne biste sudjelovali na Eurosongu?

To bih napravio isključivo zbog vlastite promocije i, naravno, da ne osramotim Lijepu Našu. Kad bih bio zadovoljan pjesmom i konceptom kojim bih predstavio tu pjesmu, zasigurno bih otišao na Eurosong, koji je dobra platforma za prezentaciju i naše zemlje i mene kao izvođača. 

Opterećujete li se brojem klikova na YouTubeu?

Nerazumno je opterećivati se time jer to nije relevantno. I najgluplje su stvari na YouTubeu klikane... I što sad to znači? Znači li to da si dobar glazbenik ili da si ultrapopularan ili da si "freek"? Zato se time ne opterećujem. 

Što vam je onda pokazatelj da radite dobro?

Koncerti, to je ono što mi je važno. Nikada ne pjevam doma dok kuham ili dok se tuširam, ja pjevam ispred publike, to je najbolji osjećaj i to je svrha moje glazbe.

Od koga ste vi i sestra Petra naslijedili kreativnu crtu?

Od majke, mama slika i aranžira, uređuje prostore, ima stila i estetski je tip, kritizira nas dvoje kad pretjeramo u nečemu jer smo oboje skloni prijeći granicu nečeg standardnog. Onda mama kaže da smo se obukli pomalo klaunovski, da bi ona pola toga skinula s nas i zamijenila nečim drugim. 

Kako onda mama komentira vaše tetovaže, što kaže na njih?

Na tetovaže ništa više ne kaže, govorila je dok je mislila da ima smisla i onda je prestala. Kaže mi da bi sljedeći put tetovažu trebao staviti na mozak.

Gnjavi li vas i sestru pitanjima o vjenčanju, potomstvu...

Nisu nas roditelji nikad gnjavili takvim pitanjima, vrlo su lagani po tom pitanju i puštaju nas da biramo svoj životni put što je i najispravnije, čini mi se.

Opterećuje li vas pitanje ženidbe? 

Ne mogu to planirati, meni je bitna samo ljubav, papir mi ne znači ništa. Općenito nisam tip od planiranja u životu. Vjerujem da život sve to lijepo namjesti, a ja moram samo pratiti tu životnu liniju i vjerovati u svoje odluke, biti siguran u ono što ne želim.

Biste li bili sretni da vam djeca izrastu u osobe kakvi ste vi i vaša sestra?

Bio bih sretan da mi djeca ispadnu kao Petra i ja, pošteni smo, nikome ništa nažao ne radimo, ma super smo!

>>Luka Nižetić i Baby Dooks s Amsterdamom pravi su recept za razbijanje monotonije

Komentara 3

AS
assumptions
14:08 13.06.2015.

kakvo potomstvo iz pouzdanih izvora znam da je homoseksualac

LE
LeonardS
17:28 13.06.2015.

Mama je uvjek u pravu,problem je što joj to dosadilo svaki dan govoriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije