Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova uloga

Malcolmov tata postaje diler i proizvođač droge

bryan
Pixsell
26.03.2011.
u 20:00

– Lik u donjim gaćama vozi auto s pištoljem u ruci, oko njega mrtvi dileri, a on povraća usred pustinje u Meksiku... Čitajući to, pomislio sam koji je ovo vrag? Znatiželja me natjerala da prihvatim ulogu – kaže Bryan Cranston.

Kriza srednjih godina, manjak nula na bankovnom računu, bolesno dijete, predavanje nezainteresiranim srednjoškolcima nakon kojeg vas čeka šihta u autopraonici, može li situacija biti gora od ove za jednog 50-godišnjaka? Nažalost, može, u trenutku kad ga uz sve ove probleme presiječe vijest da ima karcinom pluća i preostaju mu još samo dvije godine života.

Ova zla kob zadesila je Waltera Whitea (Bryan Cranston), glavnog lika serije “Na putu prema dolje”, koja se prikazuje na Novoj TV. No ovu naizgled već prožvakanu priču o patnji malog čovjeka iskusni producenti Vince Gilligan (Dosje X) i Mark Johnson (Donnie Brasco, Kišni čovjek) pretvorili su u crnohumornu seriju o bolesnom profesoru kemije koji će svoje znanje iskoristiti za pokretanje paklenog biznisa. Kako bi svojoj trudnoj supruzi Skyler (Anna Gunn) i sinu Walteru (RJ Mittu), oboljelom od cerebralne paralize, osigurao bezbrižnu budućnost, pokreće mali laboratorij u kojem sa svojim bivšim studentom, sada dilerom, proizvodi metamfetamina. S obzirom na Walterovu ekspertizu iz područja kemije, nije prošlo puno vremena i ekipa je doznala kod koga je najbolja roba.

Zbog tih i drugih razmirica s nekim dilerima povučeni profesor postaje i ubojica i izlazi iz ljušture povučenog i pokornog lika. Prvi put se nalazi s druge strane zakona, smršavio je, izgubio kosu, povraća zbog kemoterapije, ali prvi put u životu osjeća da drži konce u svojim rukama.

– Lik u donjim gaćama vozi auto s pištoljem u ruci, oko njega mrtvi dileri, a on povraća usred pustinje u Meksiku... Čitajući to, pomislio sam koji je ovo vrag? Znatiželja kako će se Walter razvijati kroz seriju natjerala me da prihvatim ulogu. Naravno, prije sam zatražio i od supruge da blagoslovi moju odluku – kaže Bryan Cranston kojeg svi pamtimo po ulozi tate Hala u humorističnoj seriji “Malcolm u sredini”.

Tri Emmyja za glavnu mušku ulogu u seriji dovoljno su dobar znak kako se isplatilo transformirati iz uglednog profesora i brižnog oca u nemilosrdnog konkurenta na narkotržištu.

– Poručio bi samo gledateljima da ovakve promjene ne pokušavaju kod kuće (smijeh). Dobar je to primjer na što nas može natjerati miris love i koliko daleko čovjek ide u toj situaciji. Za mene je uloga bila korisna jer sam barem smršavio – zadovoljno će Bryan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije