Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncert

Maksim Mrvica održao koncert na klaviru kojeg je obećao Josipović

mrvica (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
06.05.2010.
u 22:34

Na programu su bila raznovrsne kompozicije: J. Brahmsa, L. Beethovena, A. Dvoraka, F. Mercuryja (Queen), dr. I. Josipovića, te Tončija Huljića (Magazin).

ŠIBENIK - Maksim Mrvica, glasoviti pijanist iz Šibenika, večeras je održao koncert u svom rodnom gradu, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Tristotinjak mjesta u kazalištu bilo je posve ispunjeno na toj koncertnoj atrakciji koju je priredila udruga Šibenik - metropola mladih, dijelom i zbog činjenice da je novac od prodaje ulaznice namijenjen za liječenje šestogodišnje djevojčice iz Šibenika.

Mnogi su na koncert rado došli i zbog novog koncertnog klavira koji je u Šibenik pristigao tek prije nekoliko dana, pa je Maksim Mrvica bio prvi koji je na njemu nastupio. Neke je u kazalište privukla i prisutnost predsjednika RH dr. Ive Josipovića, koji je na izravan način doprinijeo da HNK Šibenik dobije spomenuti novi koncertni klavir, budući da je prethodni bio star gotovo četiri desetljeća.

Naime, u vrijeme pred predsjedničke izbore, dr. Ivo Josipović je za boravka u Šibeniku u razgovoru s glazbenim umjetnicama Gordanom Pavić i Nerom Gojanović i ravnateljstvom kazališta doznao da je Šibeniku potreban novi glasovir. Obećao je tada da će nastojati nabaviti novi klavir, te je svoje obećanje nekoliko mjeseci kasnije i ostvario uz pomoć Instituta hrvatske glazbene industrije i donatora, što se večeras moglo i čuti na koncertu Maksima Mrvice.

Ovo je inače i prvi od glazbenih događanja na kojima će prosistvovati dr. Josipović, na manifestacijama koje će se održavati diljem Hrvatske i nosit će radni naziv 'S predsjednikom na koncert'. Inače, pijanist Malksim Mrvica je za svoj nastup odabrao skladbe kompozitora različitog profila i iz različitih razdoblja.

Tako su odsvirane skladbe Johannesa Brahmsa, Antonina Dvoraka, Ludwiga van Beethovena, Fredya Mercuryja (Queen) Ive Mačeka, ali i, što je možda posebno zanimljivo, jedna kompozicija dr. Ive Josipovića, te dvije Tončija Huljića, široj javnosti poznatijeg kao člana grupe Magazin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije