Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

HRT: Nije točno da je Maja Sever dobila 'opomenu pred otkaz'

Nakon pisanja medija da je HRT svojoj dugogodišnjoj novinarki Maji Sever uručio upozorenje pred otkaz, kontaktirali smo HRT
11. ožujka 2021. u 16:29 19 komentara 9576 prikaza
Foto: POOL
Pogledajte galeriju 1/5

Dugogodišnja novinarka HRT-a Maja Sever od Hrvatske radiotelevizije dobila je upozorenje pred otkaz. Nakon pisanja medija da se isto dogodilo zbog njezinih posljednjih medijskih istupa, poglavito intervjua u tjedniku Nacional, kontaktirali smo HRT da nam pojasne situaciju.

- HRT, kao i inače, ne komentira radno-pravne odnose - kazali su nam u kratkom telefonskom razgovoru nakon upita o mjeri koja joj je izrečena te u kasnijem dopisu naznačili da HRT ni na koji način ne osporava njezino djelovanje.

- Nije točno da je Maja Sever dobila "opomenu pred otkaz" zbog istupa u Nacionalu. HRT ni na koji način ne osporava sindikalno djelovanje i javne istupe kolegice Sever. Međutim, kolegica je dužna , kao i svi zaposlenici HRT-a, pridržavati se zakona - pa je putem e-maila "upozorena" na svoje kršenje odredbi o Zakona o radu - priopćili su s HRT-a. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana HRT-ov novinar te predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, je opet dobio otkaz na HRT-u nakon što je odlukom suda bio tamo vraćen prije više od pola godine.

 – Povijest se ponavlja. Ne samo kroz činjenicu da me nastavljaju zlostavljati istim lažnim optužbama kao i prije tri godine, nego i kroz činjenicu da je, kao i posljednji put, cijela javnost informirana o mom otkazu prije mene. Optužbe su neistinite, a iz cijelog ponašanja HRT-a jasno je da nije riječ o mojim povredama obveze iz radnog odnosa, nego o njihovoj želji za odmazdom u kojoj ne biraju sredstva – ustvrdio je Zovko ranije ovog tjedna za Večernji list.

O njegovom slučaju priopćenjem se oglasio i HRT u kojem tvrde da je Zovku otkaz uslijedio nakon pristigle anonimne prijave u kojoj mu se na teret stavlja neprimjereno i neprofesionalno ponašanje prema jednoj kolegici na radnom mjestu. Nakon svega se proveo postupak utvrđivanja povrede radne obveze, saslušani su svjedoci koji su potvrdili navode iz prijave, a Radničko vijeće složilo se s odlukom poslodavca o redovnom otkazu ugovora.

prekinuo šutnju Uzrujani princ William prvi progovorio nakon optužbi o rasizmu: 'Razgovarat ću s bratom' ponosan otac Zdravko Mamić pohvalio se uspjehom najmlađe kćeri Ive: 'Dočekao sam najveću životnu nagradu' Nije bio sretan Jedna Frankina objava jako je naljutila Ćorluku: Rekao je što ja sad imam pisati toliko emotivno

 

 

objavio fotku
Vlado Kalember u Splitu pozirao sa sinom Darianom. Pratitelji: 'Skoro je visok kao ti'
Veliki mali auto
Novi automobil i uski prolaz, što može poći po zlu?