Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVILI SU SE

HRT: Nije točno da je Maja Sever dobila 'opomenu pred otkaz'

Foto: POOL
1/5
11.03.2021.
u 16:29

Nakon pisanja medija da je HRT svojoj dugogodišnjoj novinarki Maji Sever uručio upozorenje pred otkaz, kontaktirali smo HRT

Dugogodišnja novinarka HRT-a Maja Sever od Hrvatske radiotelevizije dobila je upozorenje pred otkaz. Nakon pisanja medija da se isto dogodilo zbog njezinih posljednjih medijskih istupa, poglavito intervjua u tjedniku Nacional, kontaktirali smo HRT da nam pojasne situaciju.

- HRT, kao i inače, ne komentira radno-pravne odnose - kazali su nam u kratkom telefonskom razgovoru nakon upita o mjeri koja joj je izrečena te u kasnijem dopisu naznačili da HRT ni na koji način ne osporava njezino djelovanje.

- Nije točno da je Maja Sever dobila "opomenu pred otkaz" zbog istupa u Nacionalu. HRT ni na koji način ne osporava sindikalno djelovanje i javne istupe kolegice Sever. Međutim, kolegica je dužna , kao i svi zaposlenici HRT-a, pridržavati se zakona - pa je putem e-maila "upozorena" na svoje kršenje odredbi o Zakona o radu - priopćili su s HRT-a. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana HRT-ov novinar te predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, je opet dobio otkaz na HRT-u nakon što je odlukom suda bio tamo vraćen prije više od pola godine.

 – Povijest se ponavlja. Ne samo kroz činjenicu da me nastavljaju zlostavljati istim lažnim optužbama kao i prije tri godine, nego i kroz činjenicu da je, kao i posljednji put, cijela javnost informirana o mom otkazu prije mene. Optužbe su neistinite, a iz cijelog ponašanja HRT-a jasno je da nije riječ o mojim povredama obveze iz radnog odnosa, nego o njihovoj želji za odmazdom u kojoj ne biraju sredstva – ustvrdio je Zovko ranije ovog tjedna za Večernji list.

O njegovom slučaju priopćenjem se oglasio i HRT u kojem tvrde da je Zovku otkaz uslijedio nakon pristigle anonimne prijave u kojoj mu se na teret stavlja neprimjereno i neprofesionalno ponašanje prema jednoj kolegici na radnom mjestu. Nakon svega se proveo postupak utvrđivanja povrede radne obveze, saslušani su svjedoci koji su potvrdili navode iz prijave, a Radničko vijeće složilo se s odlukom poslodavca o redovnom otkazu ugovora.

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

DR
drugPlenky
18:04 11.03.2021.

Trebala je dobiti otkaz odavno

Avatar eurofašistoid
eurofašistoid
18:00 11.03.2021.

Kakav je ovo akrap majko mila

KU
Kultura
18:26 11.03.2021.

To je istinska peta kolona. Daj Boze da je vise ne gledamo na televiziji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije