Naslovnica Showbiz Zvijezde

Lupino pokrenuo akciju za bolesnu djecu, a u pomoć pozvao Vatrene i HNS

Stephan Lupino odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju na kojoj će prodati dvije slike koje su nastale tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu
27. srpnja 2018. u 18:52 4 komentara 684 prikaza
Stephan Lupino
Foto: Stephan Lupino
Pogledajte galeriju 1/5

Jedan od najpoznatijih hrvatskih umjetnika Stephan Lupino odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju na kojoj će prodati dvije slike koje su nastale tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu. Obje su slike, kako nam je kazao Lupino, natopljene suzama.

Domagoj Vida Domagoj Vida S prijateljima imam farmu crnih svinja, a i u Rusiju sam ‘prošvercao’ nekoliko kulenova

– Prvu sam sliku naslikao nakon pobjede protiv molitve. Svi su se molili Bogu, Dalić je kazao koliko su napravili uz pomoć božje milosti, svi su bili ponizni. U meni se nešto prelomilo. Uzeo sam platno veličine 165x105 centimetara, plakao i nacrtao sto križeva - rekao nam je Lupino koji je bio uvjeren da ćemo biti svjetski prvaci.

Stephan Lupino | Autor : Stephan Lupino Foto: Stephan Lupino

Sliku je počeo raditi nakon pobjede protiv Rusije.

– Napravio sam šahovnicu na kojoj piše Hrvatska nogometna reprezentacija, te imena sva 24 reprezentativca i trenera Dalića. Veličina je ista, dakle 160x160 centimetara. Mislio sam da će biti crveno-zlatne boje no izgubili smo od Francuza, pa je šahovnica crveno-srebrna. Ipak, zadnji sloj sam dodao zlatnu boju. Ipak smo napravili veliki uspjeh - dodao je Lupino koji je odmah odlučio sliku pokloniti u humanitarne svrhe.

projekt 'činim dobro svaki dan' Klinika za dječje bolesti Zagreb dobila donaciju vrijednu 305.910 kuna

– Impresioniralo me kad sam vidio dječaka s Downovim sindromom kojeg je Luka Modrić grlio na pozornici. No, već i prije sam odlučio da će slike ići za pomoć djeci. Uostalom, već sam radio humanitarne akcije kada sam šest mjeseci slikao djecu u bolnici u Klaićevoj – dodao je Lupino i pozvao HNS, nogometaše, ali i gospodarstvenike da se uključe u akciju.

Stephan Lupino | Autor : Stephan Lupino Foto: Stephan Lupino

– Mnogi su dobro zaradili na račun naše reprezentacije, prodajući hranu i piće tijekom Svjetskog prvenstva. Svi oni bi mogli donirati novac ili kupiti slike – kazao je Lupino i dodao da su se u akciju već obećali priključiti Miroslav Ćiro Blažević i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin koji je Lupinov veliki prijatelj i već je kupio dvije njegove slike.

>> Pogledajte i video o transferima hrvatskih nogometaša

[video: 26049 / ]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • kacavenda:

    Navodno su se javile mnoge nevladine udruge te svoje milijunske uplate prebacuju djecjim ustanovama i bolnicama, hvala im

  • stric7:

    ... bijedan pokušaj samopromocije kroz uspjeh nogometne reprezentacije...