Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi im pomoći

Lupino o stranim radnicima: 'Teško mi je kad vidim kako se muče. Podsjeća me to na moje početke'

Foto: RTL Screenshot
1/11
16.01.2024.
u 19:40

Ovaj umjetnik u ovoj bi godini želio kroz svoje djelovanje pomoći stranim radnicima u Hrvatskoj, koji se u posljednje vrijeme susreću s nizom predrasuda.

Fotograf Stephan Lupino tijekom prošle godine sudjelovao je u brojnim humanitarnim projektima, a s njima planira nastaviti i u ovoj godini. Svoje je izložbe održao diljem Lijepe naše, a tijekom njih donirao je brojna svoja dijela za pomoć mladima, djeci i drugima. Ovaj umjetnik u ovoj bi godini želio kroz svoje djelovanje pomoći stranim radnicima u Hrvatskoj, koji se u posljednje vrijeme susreću s nizom predrasuda.

- Dođe mi jako teško kad ih vidim kako se muče i rade. Podsjeća me to na moje početke u inozemstvu. Ja se nisam susretao s takvim predrasudama, ali znam ljude koji jesu i znam koliko je teško napustiti sve poznato i doći sam u stranu zemlju. Trbuhom za kruhom. U Hrvatskoj su različite kulture još uvijek novost, no toga se ne treba bojati, to treba prigrliti - bogatstvo kultura i nacija je važno za naciju - rekao je za Index.hr, a osim toga za ovu godinu priprema i izložbu povodom druge godišnjice rata u Ukrajini. 

VEZANI ČLANCI

Inače, ovaj umjetnik ima mnogo talenata, a jedna od njih jest i kuhanje. Naime, Lupino je nedavno sudjelovao u showu 'Riba na torti', te čak odnio i pobjedu. Večerom inspiriranom 'Lupinizmom' i dalekim Japanom, Lupino je najviše oduševio goste i odnio pobjedu. „Jedino mogu reći – trud se plaća. Evo ja sam se trudio s brusilicom, a oni su žlicama i kuhačama, evo trud se platio“, istaknuo je Lupino nakon pobjede.

Osvojenu nagradu Lupino je poželio podijeliti sa Škorom koji je ponudio drugo rješenje: „Podijelit ćemo, tebi riba meni torta“, dok je Lupino mislio da je njegova pobjeda još jedna šala u režiji njegovih ovotjednih prijatelja.

Podsjetimo, kada je o humanitarnom radu riječ Lupino je u Sisku pripremio jednu izložbu 2021. godine. U prostoru Strukovne škole Sisak, fotograf je nastavio svoju misiju posvećivanja svojeg rada djeci i mladima potičući vlastitom umjetnošću kreativnost i upornost na njihovu budućem profesionalnom putu. Ovom prigodom je za humanitarnu aukciju donirao i sedam svojih vintage fotografija, u cilju da se prikupljenim sredstvima izravno pomogne djeci koja su najpogođenija potresom.

VIDEO Matija Vuica: 'U tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno'

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stjepan
03:28 17.01.2024.

Eeee Lupino, zalijevaš tuđe njive dok tvoje žeđaju .....

ST
striborcara
21:00 16.01.2024.

A što misliš kako se muče brojni naši radnici u tuđini od jutra do mraka, rade poslove koje ne bi tu radili za nikakve novce, fizički i psihički iscrpljeni, ne vide svoju djecu, djeca ne vide svoje bake i djedove, otuđeni... Brojni su požalili ali zbog bolesnog ponosa se ne vraćaju. Pred kraj života shvaćaju da su uludo potrošili svoj život, ne znaju kamo pripadaju i gdje će biti pokopani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije