Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUIS FONSI

Nakon glumice, sreću je pronašao s manekenkom, a Despacitom je pokorio svijet

Luis Fonsi
Foto: Instagram
1/5
05.07.2017.
u 11:30

Nevjerojatan je podatak da je pjesma do sada na YouTubeu pregledana 2,3 milijarde puta u samo šest mjeseci te da je na najboljem putu da pretekne rekord "Gangam Stylea" koji ima 2,9 milijardi pregleda. Uspjehu pjesme pridonio je i Justin Bieber, koji se pojavljuje u remiksu.

Samo ako ste prijašnjih mjeseci živjeli ispod staklenog zvona ili negdje u pustinji, niste čuli za megahit "Despacito" koji pjeva portorikanski dvojac Luis Fonsi i Daddy Yankee. Pjesma je i dalje broj 1 na mnogim svjetskim top-listama. U Velikoj Britaniji na prvom je mjestu punih sedam tjedana, dok je u Americi postala prva pjesma na vrhu ljestvice koja nije s engleskog govornog područja još od 1996. i legendarne "Macarene".

Nevjerojatan je podatak da je dosad na YouTubeu pjesma pregledana 2,3 milijarde puta u samo šest mjeseci te da je na najboljem putu da pretekne rekord "Gangam Stylea", koji dosad ima 2,9 milijardi pregleda. Uspjehu pjesme pridonio je i Justin Bieber koji se pojavljuje u remiksu.

I dok su ljubitelji glazbe već čuli za Daddyja Yankeeja, koji je hitom "Gasolina" popularizirao Reggaeton, autor "Despacita" Luis Fonsi dosad je bio potpuno nepoznat izvan svijeta ljubitelja latino glazbe.

Luis Alfonso Rodríguez López-Cepero rođen je 1978. u glavnom gradu Portorika San Juanu, kao najstarije dijete oca Alfonsa i majke Delije. Ima dva brata – Jeana, koji je također pjevač, i Ramona te sestru Tatianu.

Već kao dijete počeo je pjevati i imitirati popularne pjevače, a nakon što se preselio u SAD, počeo je nastupati s grupom "Big Guys". Jedan od članova ove grupe, Joey Fatone, kasnije je postao član grupe N Sync. Luis je diplomirao pjevanje na Florida State University, a prvi album Comenzaré izdao je 1998. godine. Prodao se u 100 tisuća primjeraka te Fonziju otvorio vrata latinskih zemalja u kojima je postao hit. Drugi album "Eterno" iz 2000. postigao je još veći uspjeh, a Fonsi je postajao sve poznatiji i izvan latinskih zemalja.

Tome su pridonijeli i dueti s Christinom Aguilerom i Emmom Bunton te turneja s Britney Spears. Dosad je izdao osam albuma, a Billboard ga je 2011. prozvao "vođom nove latino generacije". No, sve do ove godine nije imao veliki hit na američkoj top-listi. Najveći uspjeh bilo mu je 90. mjesto na Billboardu. A onda se dogodio "Despacito".

Luis Fonsi
1/4

– Sve do "Despacita" bio sam poznat po romantičnim baladama. Pjesma je nastala prije dvije godine. Uzeo sam gitaru u ruke i krenuo dignuti ritam – kazao je Fonsi u intervjuu za Rolling Stone. Namjera mu je bila iskoristiti riječ despacito (polako), koja se lakoćom rastavlja na slogove. Riječ je prijemčiva i slušateljima koji ne znaju španjolski jer upravo zbog tog rastavljanja brzo ulazi u uho. Tako je prvo napisao refren, a onda i zarazni ritam. Upravo mu je to i bio cilj, da kombinacija refrena i ritma slušateljima ne izlazi iz uha. Tada je nazvao i prijatelja Daddyja Yankeeja, iza kojeg je više od 15 latino hitova.

Pjesma je postala hit u siječnju, no na prvo mjesto doveo ju je Justin Bieber, koji ju je čuo u jednom klubu u kojem je nastupao i odlučio s dečkima snimiti novu verziju.

– Zanimljivo je kako je pjesma došla na prvo mjesto američke top-liste u vrijeme kada je predsjednik Donald Trump loše govorio o latino zajednici. Stvarno ironično. Nadam se samo da neće trebati proći još 20 godina dok jedna španjolska pjesma dođe na prvo mjesto američke top liste - kazao je Fonsi.

Inače, Luis se dva puta ženio. Od 2003. do 2010. bio je u braku s glumicom  Adamari López, a od 2011. u vezi je s manekenkom Águedom López. Iste godine u Miamiju im se rodila kćerkica Mikaela. U braku su od 2014.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije