Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moji memoari: Duško Lokin: Mnogima sam pomogao da postanu to što danas jesu!

Lokin sa Severinom nije pričao deset godina zbog svađe o prtljagi

duško lokin
13.02.2010.
u 21:01

- Nakon prekida suradnje sa Zrinkom Tutićem nazvala me Lidija Samardžija i tražila neku turneju jer je Seve iz Tutica izašla bez ijedne lipe. Poveo sam je s Mladenom Grdovićem i Kićom Slabincem u Australiju - prepričava Lokin.

Koja je pjevačica na turneje u Australiji išla s ljubavnikom? Zašto je Kićo Slabinac ljutito rekao “Ma neka Severina nastupa zadnja i napravi svoj show!”? Koji je političar profitirao družeći se s estradom? Odgovore na ta pitanja ponudit će zadarski pjevač Duško Lokin koji u memoarima progovara o estradno-političkoj sprezi tijekom 40 godina karijere. Značajan pasus, ako ne i poglavlje u knjizi, dobit će i Severina s kojom Lokin nije razgovarao deset godina.

Severina bez ijedne lipe

- Nakon prekida suradnje sa Zrinkom Tutićem nazvala me Lidija Samardžija i tražila neku turneju jer je Seve iz Tutica izašla bez ijedne lipe. Poveo sam je s Mladenom Grdovićem i Kićom Slabincem u Australiju - prepričava Lokin.

Zasmetalo mu je, kaže, što ga je usred turneje u Australiji nazvao ondašnji hrvatski veleposlanik dr. Jozo Meter. Zamolio ga je da kaže Severini da nije preporučljivo pjevati u jugoslavenskom klubu na Novom Zelandu jer je vlasnik Arkanu i Ceci poslao čestitku za vjenčanje.

- Rekao sam joj to, ali Seve mi je odgovorila da je riječ o velikom novcu. Tek kad ju je veleposlanik osobno nazvao, otkazala je nastup. Na povratku smo se posvađali oko plaćanja prekomjerne prtljage. Njezin ondašnji menadžer Muhek imao je 60, a Severina 20 kg više od dopuštenog. Po ispostavi računa, Muhek je nestao, ja sam platio 100 dolara od njihova računa, a Severina 400. Kasnije nas je u avionu zezala da se nismo trebali svađati kad je podmirila cijeli račun. Dugo nismo razgovarali. Prvi smo se put pozdravili tek na pokopu Đorđa Novkovića - otkriva Lokin.

Mamić i Ćiro

U memoarima će se osvrnuti i na druženja s Titom, Tuđmanom, Gojkom Šuškom, Nikicom Valentićem, a tvrdi da neće izostaviti ni priče koje pamti iz vremena druženja s nogometašima.

- Zdravko Mamić zamolio me da Ćirinu nećakinju ubacim u studentski dom. Ja sam to napravio, a Ćiro je s Mamićem nakon toga postao najbolji prijatelj. U znak zahvalnosti širom mu je otvorio vrata Dinama, gdje je ovaj i danas visokopozicioniran. Sve što Mamić danas jest, barem pet posto je mojom zaslugom - govori Lokin. Dodaje da će zanimljiva priča biti i ona o Juri Hrvačiću.

- Kad je počeo rat, pomogao sam mu u realizaciji nekih ideja i ambicija. Danas je on mogul, veliki radijski mag.

Ključne riječi

Komentara 9

JE
jester
09:01 14.02.2010.

Fuj! Sve skupa kanalizacija!!!

M2
meri_22
00:43 14.02.2010.

Ovaj Lokin nije bas \"čist\". Koja pomaknuta baba! Tko je on?

AD
adolf2
00:41 14.02.2010.

a i lokin bi joj moga dat par savjeta glede dezinfekcije stogodišnje perike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije