Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljivi oproštaj

Ljubiša Samardžić o Todoroviću: Bio je živi đav'o, za mene nije otišao!

ljubiša samardžić
Foto: Davor Pukavec/PIXSELL
1/4
07.07.2014.
u 15:49

Slavni srpski glumac Bora Todorović preminuo je jutros u Kliničkom centru Srbije nakon što je posljednjih dana bio u kritičnom stanju...

Slavni srpski glumac Bora Todorović preminuo je jutros u Kliničkom centru Srbije nakon što je posljednjih dana bio u kritičnom stanju. Nakon što je doživio moždani udar, glumac je pao u komu te, nažalost, preminuo. Ovaj nagrađivani glumac tijekom svog života oduševio je brojnim ulogama i gledatelje i kolege. Jedan od njih je i Ljubiša Samardžić, koji je za Večernji list napisao par riječi o svom prijatelju.

– Iz dana u dan, sve nas je manje. Život nikog ne miluje. Svjestan sam da nas ima svakojakih u glumištu. Bio je živi đav'o, šeret, spadalo bez premca. Za mene, Bora nije otišao. U naš zajednički posao u seriji 'Vruć vetar', ugradio je svog Boba, njegovim tananin glumačkim sredstvima, ironijom i zadivljujućom jednostavnošću. U radu nikada nije zanovijetao. Niti unosio prijeki, namrgođeni pogled. Na sceni se poigravao karakterima, kako je to često činio Zoran Radmilović s gledateljima i tako vječno ostao poštovan i voljen. Igrao je kao otkačeni čamac – rekao je u dirljivom oproštaju od prijatelja Ljubiša Samardžić.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

>>Umro je slavni Bora Todorović

Komentara 10

TH
thekurcula
18:32 07.07.2014.

Napisao sam na drugoj temi, a mogu i ovde: bez obzira na profesionalne mrzitelje svega na Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji, obitavala je, i još uvek, i nakon raspada zajedniček države, obitava organski povezana kultura srodnih nacija. Ko kaže drugačije, ili laže, ili ništa ne razume. E, tu Bora, kao i svaka druga umetnička veličina, ne pripada ni jednom posebnom balkanskom plemenu, nego svima, jer je ostavio dubok trag u zajedničkoj kulturi. Generacije Hrvata, isto kao i Srba, ili muslimana, odrasle su na citatima iz filmova u kojima je igrao Bora Todorović, i to zn aju i ovi mrzitelji pa zbog toga pored normalne mržnje dobijaju i napade mržnje! Meni je najindikativnije bilo kad se pre neku godine ozbiljno štrajkalo u Zagrebu, i kad su štrajkaši postavili barikade na ulicama Zagreba, pa nisu propuštali promet, te tad naiđe jedan auto nekog ministra iz vlade, šta li, i nakon dugih pregovora rukovodstvo štajka odluči da ga propusti te vikne onome dole na "rampi" da ga pusti, a ovaj, propuštajući auto, reče: "Vozi Miško!" Sve smo videli u TV dnevniku HRT. Dakle, ne negirajte organsku vezu naše zajedničke kulture jer su činjenice protiv vas. I naročito se ne stidite te organske jedinstvednosti jer vaša parcijalna kultura, kad ne bivstvuje u svomintegralnom obliku, skoro da je bezvredna! navedite mi spomena vrednu kulturnu činjenenicu iz Zagreba, ili Splita, nakon raspada Jugoslavije. Jako malo, i retko!

Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
16:06 07.07.2014.

Ode Đenka u Hall of Fame nebeskog teatra:LJuba Tadić,Bata Stojković,Zoran Radmilović...Nastavite niz...

GO
gosponjura
16:45 07.07.2014.

Hrvatska kulturna scena danas je zavijena u crno, pajdaš Jura javi se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije