Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna životna priča

Ljubavni život Ivane Hodak: Bila je u vezi s biznismenom, a ostavila ga zbog odvjetnika

Zagreb: Ivana Hodak, k?erka odvjetnika Zvonimira i Ljerke Mintas Hodaka
Foto: STR-3158/Pixsell
1/19
15.12.2023.
u 08:00

Potresna životna priča Ivane Hodak bit će ispričana ovog četvrtka u emisiji "Dosje Jarak", a mi smo se prisjetili njezina ljubavnog života.

Kobnog 6. listopada 2008. godine nekadašnja potpredsjednica Vlade Ljerka Mintas Hodak i odvjetnik Zvonimir Hodak doživjeli su najgoru bol koju roditelji mogu osjetiti. Ljerka je pronašla upucanu kći na kućnom pragu, na stubištu zgrade u ulici Pavla Hatza 2 u Zagrebu u 11:30 sati. Ivana joj je izdahnula na rukama nekoliko trenutaka prije dolaska hitne pomoći. Nešto prije 15 sati istog dana, tijelo Ivane Hodak odvezeno je  s poprišta zločina, a kako je Nacional tada doznao. Na informativni razgovor došao je njezin tadašnji dečko Ljubo Pavasović Visković, a policija je u postaju na razgovor ubrzo pozvala i bivšeg dečka Ivane Hodak, Ivora Vucelića. Pavasović Visković je tada bio u teškom psihičkom stanju te policiji zbog šoka nije mogao puno toga reći. 

Ivana Hodak bila je mlada pravnica, sudski vještak za grafologiju, a u odvjetničkom poslu pomagala je i ocu Zvonimiru. Kada su čuli da im kći ima novog dečka, roditelji Ivane Hodak su se šokirali. Od činjenice da hoda s Viskovićem, njezine roditelje tada je više šokiralo to što im je kći posve neočekivano prekinula gotovo trogodišnju vezu s Ivorom Vucelićem, Zagrepčaninom koji je bio zaposlen u tvrtki Adriatica.net, na poziciji člana uprave i potpredsjednika za operativno poslovanje. Ivor Vucelić od ranije je poznat hrvatskoj javnosti ponajprije po svom burnom i kratkom braku s televizijskom voditeljicom, Splićankom Lanom Pavić. Vucelić potječe iz poznate zagrebačke liječničke obitelji. 

Iznenadan prekid ljubavne veze Ivane Hodak i Ivora Vucelića šokirao je iz više razloga roditelje Ivane Hodak. Hodak se prvenstveno uplašio kako će na novog dečka svoje kćeri reagirati njegov tadašnji najpoznatiji klijent Vladimir Zagorec. Zagorca je ta veza mogla smetati zato što je Ljubo Pavasović Visković kao odvjetnik zastupao Hrvoja Petrača, koji je svojim iskazom na Županijskom sudu u Zagrebu inicirao postupak zbog kojeg je Hrvatska dulje vrijeme od Austrije tražila da joj izruči Vladimira Zagorca, zbog sumnje da je pronevjerio dragulje vrijedne oko pet milijuna dolara, piše Nacional.

Zagreb: Ivana Hodak, k?erka odvjetnika Zvonimira i Ljerke Mintas Hodaka
1/15

– Pristao sam na ovaj razgovor samo i isključivo zato što mi strahovito smeta da se Ivanu Hodak gura u nekakve društvene sfere u koje ona ne pripada, nikad im nije pripadala, niti bi ikad bila dio tog svijeta. Stekao sam dojam da se od ove tragedije pravi glamurozna soap-opera u kojoj bi moja Ivana trebala imati glavnu ulogu, a to je katastrofa. Nakaradnost takve vrste više ne mogu podnijeti i zato imam potrebu ispričati tko je zaista bila Ivana Hodak – izjavio je tada 38-godišnji odvjetnik Ljubo Pavasović Visković na početku intervjua za Gloriju, točno deset dana poslije njezina ubojstva.

Tada je Ljubo bio shrvan tugom zbog ubojstva svoje djevojke, tada 26-godišnje Ivane Hodak, a prema pisanju spomenutog časopisa, bio je nesposoban da misli o ičemu drugome osim o ljubavi svojeg života koja mu je oduzeta na tako brutalan način. Progovorio je i o odnosu s Ivaninim roditeljima, za koje se pisalo da ga ne prihvaćaju te da njihovu ljubavnu vezu nisu odobravali. 
– Ja, koji sam do prije deset dana izigravao macho tipa, u sekundi sam se raspao u komadiće. Ljerka (Mintas Hodak, op. a.) je ta koja me lijepi, skuplja, diže s poda, pokušava sastaviti, pokušava natjerati da ponovno počnem disati, jesti, spavati, živjeti. Ona je čudo od žene – priznao je Ljubo Pavasović Visković, također potvrdivši da se Zvonimir Hodak protivio njihovoj vezi.

07.02.2018., Zagreb - U kaficu Boogie odrzana je tradicionalna zakladna vecera Zaklada Ivana Hodak, kojoj je uz roditelje Zvonimira Hodaka i Ljerku Mintas-Hodak prisustvovao i gradonacelnik Milan Bandic. Ljubo Pavasovic Viskovic. r"nPhoto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

– Njezin tata bio je protiv, ali više na razini povrijeđenog oca kojemu je kćer jedinica preko noći rekla da je ostavila dečka koji je njemu bio po volji, kako bi počela hodati s advokatom, čovjekom koji pripada njegovu svijetu. Zvonko mi o tome nije ništa govorio, ali mislim da ga je najviše smetalo upravo to što sam i ja odvjetnik. Ja to razumijem, svaki bi otac u takvoj situaciji slično reagirao – kazao je Pavasović Visković. Prisjećajući se Ivane, neutješni odvjetnik govorio je o detaljima iz njihova života, ali posebno se osvrnuo na dva dana iz kratke, ali dubokom ljubavlju ispunjene veze: 8. kolovoza, kada su oboje priznali da postoji nešto jako između njih, te 6. listopada, kada je Ljubo posljednji put vidio i poljubio Ivanu.

– Ustao sam ranije zbog posla, skuhao kavu, vratio se do nje u krevet, poljubio je, pomazio i rekao da idem na posao – prisjetio se Pavasović Visković svojeg posljednjeg trenutka s Ivanom Hodak, za koju je priznao da mu je potpuno promijenila svijet.

– Da mi je prije dva mjeseca netko rekao da se dvoje ljudi mogu toliko voljeti, poslao bih ga doktoru. Ivana je bila ljubav mog života i ja sam to bio njoj, bio sam čovjek za kojeg se htjela udati, najsretniji čovjek na svijetu, a onda mi se život u trenutku raspao –  govorio je Ljubo Pavasović Visković. Nekoliko godina nakon nemilog događaja, Ljubo se skrasio s marketinškom menadžericom Dinom Štern s kojom ima sina Nikolu. 

VEZANI ČLANCI:

 

 


Podsjetimo, hrvatska glumica Jelena Perčin, koja je bila i najbolja prijateljica ubijene Ivane Hodak, razgovarala je ekskluzivno s Andrijom Jarkom za emisiju "Dosje Jarak" koja će biti prikazana ovog četvrtka.  – Je li Vam Ivana ikada rekla da ju je strah, da ju netko prati, da je nešto sumnjivo? – upitao je Jarak domaću glumicu. – Pa kad bolje razmislim, kad odvrtimo stvari unazad... Mi smo bile večer prije zajedno. Ona je tad više-manje živjela u Šestinama jer je Ljubo tada tamo živio. Ona je rekla jednu rečenicu: "Joj ovdje svi voze isti auto. Viđam često isti auto" – prisjetila se Jelena za RTL-ov "Dosje Jarak".

Zaklada s imenom Ivane Hodak pomaže u financiranju obrazovanja nadarene djece bez roditelja ili s jednim roditeljem, za što je Jelena Perčin svojedobno rekla kako je to najbolji način da se sačuva uspomena na Ivanu Hodak jer je bila izrazito socijalno osjetljiva. Hladnokrvni ubojica Ivane Hodak bio je Mladen Šlogar koji ju je upucao u haustoru u Hatzovoj ulici 2 u Zagrebu i pobjegao. Upucao ju je s dva hica iz berete 7,65. Osuđen je na 30 godina zatvora, a vještačenjem oružja utvrđeno je kako je upravo tim oružjem ubijena Ivana. Na policiji i pred istražnim sucem tvrdio je da ju je ubio kako bi se osvetio njezinu ocu jer ga je godinama ranije ponizio. To je, govorio je, učinio tako što mu je poslao platu s pršutom i sirom na terene Mladosti, gdje je Šlogar radio kao plac-majstor. Za ovaj strašan zločin nikada se nije pokajao. Šlogar je u srpnju ove godine preminuo prirodnom smrću u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Više detalja o ovom strašnom ubojstvu gledat ćemo u emisiji "Dosje Jarak" sljedećeg četvrtka na programu RTL.

 

VIDEO: Nepoznati detalji iz života Olivera Dragojevića: Sestre mu preminule prije nego se rodio.

 

Komentara 13

SS
simpatican.simpa
09:35 15.12.2023.

Baš me zanima jesu li roditelji dozvolili da se piše o njoj !?!? Nažalost pokojna je bila žrtva nekog obračuna, a to znaju samo roditelji ili njezin bivši dečko. Onaj koji je osuđen i završio u zatvoru i nedavno umroo je isto samo žrtva. Ovo ubojstvo je pokazalo da nam državom , pogotovo pravosuđem upravlja mafija.

DU
Deleted user
08:38 15.12.2023.

Čemu ovo????

Avatar Aurel
Aurel
10:35 15.12.2023.

"Od činjenice da hoda s Viskovićem, njezine roditelje tada je više šokiralo to što im je ..." - pa kojeg to normalnog roditelja ne bi šokiralo saznanje da mu kći hoda sa likom poput viskovića??? što može biti gore od toga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije