Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ščmanija vladala Zagrebom

Let 3 spektaklom na Šalati oduševili i strane fanove, stigla i Jadranka Kosor koju su zvali na koncert

Zagreb: Let 3 nastupio je na Šalati
Foto: BORIS SCITAR/PIXSELL
1/7
02.09.2023.
u 22:43

Prva pjesma koju su odsvirali bila je "Ribokemija", s albuma "Angela Merkel sere", koju ne pamtimo kad smo čuli na njihovim posljednjim koncertima. U tom zlatnom bloku izveli su još neke pjesme koje baš ne sviraju poput "Artemide", "Zore" i "Sokola", a onda su se presvukli u svoje poznate crne frakove i krenuo je rock blok.

Ščmanija je večeras vladala Zagrebom! Na omiljenom i ponajboljem koncertnom prostoru u Zagrebu, popularnoj Šalati, Let 3 su na koncertu od dva i pol sata još jednom pokazali zašto su jedan od najboljih, ali i najprofesionalnijih domaćih bendova. Odsvirali su čak 31-u pjesmu i tri puta se vraćali na pozornicu, a baš kako su i obećali, na setlisti su se našle i neke pjesme koje dugo nisu svirali. Za intro su pustili "Radio Isus" s albuma "Jedina", a onda su se Letovci spektakularno na pozornicu dovezli u zlatnom traktoru, pritom i sami obučeni u zlatne kombinezone.

Zagreb: Let 3 nastupio je na Šalati
1/14

Prva pjesma koju su odsvirali bila je "Ribokemija", s albuma "Angela Merkel sere", koju ne pamtimo kad smo čuli na njihovim posljednjim koncertima. U tom zlatnom bloku izveli su još neke pjesme koje baš ne sviraju poput "Artemide", "Zore" i "Sokola", a onda su se presvukli u svoje poznate crne frakove i krenuo je rock blok.

- Dobra večer Zagrebe, dobra večer svijete -  pozdravio je Damir Prodanović Prlja publiku prije izvođenja pjesme "Mamne Baneta", a zatim mu se i dogodila nezgoda.

U Zagrebu je, naime, i večeras bilo jako vruće, a Prljini brkovi nisu izdržali, pa je na brzinu pobjegao s pozornice da ih opet zalijepi. Kao i uvijek, Let 3 ništa nisu prepustili slučaju  pa je sve bilo vrhunski izrežirano. Pridružila im se i brass ekipa predvođena Igorom Pavlicom. Uslijedili su koncertni favoriti poput "Tazi tazi", ili "Dijete u vremenu" čiji je posuđeni refren od Šabana Šaulića publika zborski pjevala, a neki su upalili i bengalke. Ništa lošije nisu prošle ni "Kontinentio", "999", "Izgubljeni", "Riječke pičke" i "Kurcem u čelo", kojom je završio prvi dio koncerta.

Na bisu je uslijedio spektakl. Nakon Mrletovog Interludea, na scenu su došli članovi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i orkestar pod dirigentskom palicom Olje Dešića, muz neizbježnu Jovanku Broz Titutku i njenu hekipu koje su plesale na "Mamu ŠČ!" i "Ero s onoga svijeta". Fantastične Singrlice zatim su a capella počele pjevati "Profesora Jakova", a "Dramom" je završen prvi bis.
Drugi bis počeo je "Ciklamom", koju je izveo zbor i orkestar, a onda je Mrle tradicionalno otpjevao "Gusku" i "Srničicu", odjeven samo u sako, šljokičaste gaće i crvene platformske cipele. Članovi benda vratili su se na "Ženu varam" i "Dramu", i "Naftu", kojom je završen drugi bis.

Video: Povratak u stilu: Let 3 provozao se riječkim Korzom u zlatnom traktoru pa napravili show

Posljednje pjesme koje smo čuli na trećem bisu bile su "Serenada", koju dosad nisu nikad izvodili, i Sam u vodi", kojom već tradicionalno završavaju svoje koncerte. Među publikom je bilo i dosta poznatih ljudi, pa i kolega Leta 3. Edo Maajka stigao je sa suprugom Lilach i kćerkom Ariel-Yasmin. Kazao nam je kako nije imao izbora jer Yasmin obožava Let 3. Posebna gošća u backstageu bila je bivša premijerka Jadranka Kosor, koja se tako odazvala na poseban poziv. Let 3 su zahvaljujući Euroviziji stekli obožavatelje u cijelom svijetu, pa su u publici bili i fanovi iz Ukrajine, Španjolske, Japana i Australije. I dobro da su došli, jer vidjeli su kako uživo zvuči jedan od naših najboljih bendova na jednom od svojih najboljih koncerata!

Komentara 10

DU
Deleted user
23:52 02.09.2023.

Fuj.

LL
lijepa_li si
23:09 02.09.2023.

u spektaklu je uživalo preko sto gledatelja!

AN
AntePortas9
09:04 03.09.2023.

Bend, tehničko osoblje, osiguranje, Jaca, dva obožavatelja i tri slučajna prolaznika. Ukupno 60 nazočnih. Ček', iduće godine je završno natjecanje u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije