Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEMLJA SNOVA

Leonora Surian: U Toskani bih i živjela jer je nalik na Istru

toskana (1)
Foto: Privatni album
1/4
28.11.2010.
u 09:00

Na Ponte Vecchiju, gdje su stoljećima stare zlatarne, Leonora je kupila bisernu ogrlicu i naušnice kao podsjetnik na posjet, a Galerija Uffizi za nju je svaki put nezaobilazna.

Glumica i glazbenica Leonora Surian uz Italiju je vezana podrijetlom. Iako rođena Riječanka, živjela je i školovala se u Rimu, Milanu i Maglianu Venetu blizu Venecije, no Toskana joj je ipak najdraži dio susjedne zemlje. Posjećuje je najmanje jednom godišnje, a tako je bilo i ove kad je s ocem Giorgiom i braćom Giorgiom i Stefanom tjedan dana provela, ni sama ne zna po koji već put u životu, uživajući u Firenci i Pisi.

– U školi mi je najdraži predmet bio slikarstvo! A u Firenci su se vrzmali i stvarali svi najveći, od Botticellija do Leonarda da Vincija. Centar grada je zbijen i prepun malih galerija, antikviteta i radnji koje predmete i umjetnine proizvode na starinski način pa vas umjetnost tamo doslovno može dotaknuti, a i vi nju – rekla je oduševljena Leonora. Na Ponte Vecchiju, gdje su stoljećima stare zlatarne, Leonora je kupila bisernu ogrlicu i naušnice kao podsjetnik na posjet, a Galerija Uffizi za nju je svaki put nezaobilazna.

– U njoj je sve najznačajnije od talijanske umjetnosti! Meni je najdraža slika Botticellijevo “Proljeće”. Uvijek me takne u srce i pred njom sjedim po sat vremena pa su čuvari zacijelo uvjereni da sam potpuno luda! – kaže Leonora. A u samom centru grada je restoran u kojem se peče bistecca fiorentina ili krvavi teleći odrezak.

– Probala sam ih svugdje u svijetu, no ovdje imaju najbolji okus. Uživam i u sladoledu koji Talijani najbolje rade, a kući nikada ne odem bez contuccina, tvrdih kolačića od badema koji se omekšaju močenjem u vino santo. Mrak su! – otkrila je. I dalo bi se o Toskani dugo, a kako Leonoru krajolikom podsjeća na Istru, glumica bi ondje mogla i živjeti, ali nedostajalo bi joj naše more. No, dok se to ne dogodi, i dalje će odlaziti svake godine, a možda i za ovaj Božić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije