Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kanadski glazbenik i književnik, autor 11 kultnih studijskih albuma i brojnih književnih djela, prvi put nastupa pred zagrebačkom publikom

Leonard Cohen 15. ožujka u zagrebačkoj Areni

leonard cohen
Arhiv VL-a
04.11.2009.
u 11:44

Nakon 15 godina stanke Cohen se prošle godine engleskom turnejom vratio na pozornicu, a njegova pjesma "Hallelujah" 2008. postala je najbrže prodavana digitalna pjesma u europskoj povijesti.

Zagrebačka Arena 15. ožujka ugostit će najutjecajnijeg glazbenika i kantautora svih vremena - Leonarda Cohena. Kanadski glazbenik i književnik autor je 11 kultnih studijskih albuma i brojnih književnih djela. Kao glavne teme koje se provlače kroz stihove 75-godišnjeg Cohena su ljubav, seks, duhovnost i religija koje imaju jak emocionalni pečat.

Najranije Cohenove pjesme ukorijenjene su u europskoj narodnoj glazbi. U sedamdesetima njegov opus obuhvaća pop, kabare, rock, blues i country. Prošle godine njegova pjesma "Hallelujah" postala je fenomen engleske top-ljestvice kada je verzija u izvedbi Alexandre Burke (pobjednice popularnog TV showa "X Factor") zauzela prvo mjesto na ljestvici singlova oborivši rekord najbrže prodavane pjesme ženskog izvođača. Usporedo je originalna verzija Leonarda Cohena ušla na englesku top-ljestvicu i "Hallelujah" je postala najbrže prodavana digitalni pjesma u europskoj povijesti.

Iz širokog spektra njegovih hitova svakako valja izdvojiti klasike među kojima su "Suzanne", "Sister of Mercy", "So Long Marianne" i "Hey, That's No Way to say Goodbye". Engleska turneja prošle godine označila je njegov povratak na pozornicu s koje je izbivao dugih 15 godina.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
Ivana Brkić Ćubela
12:47 04.11.2009.

Rokpoet i moja ziva legenda je napunio 75 godina ali je josuvek cio. Pre jedno par godina je nestao iz mog vidika u Jednom Zen-Samostanu u blizini San Franciska i na moje veliko odusevljenje eto ga ponovo ,pre tacno mesecsec dana i u Beogradu.Njegov zivot je samo Melanholija i Depresija sto se i na njegovim pesmama nepovratno reflektira Stacete dobro je znati da nije zivot samo Happy biti !! U crnom sakou sa duboko navucenim sesirom opet je bio prisutan u svim trenutcima i mog zivota svojim Pesmama o izgubljenoj ljubavi i zudnjom za Bogom cak i smrcu !! Mnogi ce reci da je Bio heroj zena ali je priznao da je hiljade satova proveo sam i duboko usamljen!! Budizam je presudno uticao da se njegov zivot na boljem okrene. I pored toga sto je ortodoxni Jevrej ,neposredno pre nj.60 -tog rodjendana otisao je u Budisticki Samostan de je i Monah pod imenom Jikan ( Mirni) postao. Najpre u samostanu naucis da prekines da kukas na sve i svasta!!!!! Fantasticno to i meni fali ako stignemo eto nas u ZG

DA
dante76
09:34 05.11.2009.

Ovo mi je definitivno uljepsalo jutro! Jedva cekam, ovo ce biti jedan od onih koncerata koji se ne zaboravljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije