Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Odbjegli Django"

Leo DiCaprio u ulozi života:
 prvi put glumi zlikovca

django (1)
Foto: "Odbjegli Django"
1/4
12.01.2013.
u 18:00

Radnja prati život roba Djanga (Jamie Foxx) kojega kupuje bivši zubar King Schultz (Christoph Waltz) i pretvara u lovca na odbjegle zločince. Kad savršeno ovlada svim tajnama zanata, Django kreće u oslobađanje svoje supruge Broomhilde.

Još prije deset godina Quentin Tarantino krenuo je s pripremama za film “Odbjegli Django” koji sljedeći tjedan dolazi u domaća kina.

– Kad sam počeo pisati scenarij, Djangov lik se stvorio preda mnom. I bio je ono što i jest - rob. Ali kako sam sve više pisao, tako se i njegov lik sve više razotkrivao – kazao je Tarantino kojemu bi ovo mogao biti najuspješniji uradak u karijeri. Film već ima pet nominacija za Zlatni globus, a filmski su kritičari uvjereni i da će predvoditi u nominacijama za Oscar.

Rekordna zarada

Radnja prati život roba Djanga (Jamie Foxx) kojega kupuje bivši zubar King Schultz (Christoph Waltz) i pretvara u lovca na odbjegle zločince. Kad savršeno ovlada svim tajnama zanata, Django kreće u oslobađanje svoje supruge Broomhilde (Kerry Washington), ali tu nailazi na nemilosrdnog vlasnika plantaže Calvina Candiea (Leonardo DiCaprio). Osim briljantnosti Tarantina, odličnim kritikama filma svakako je pridonio i glumački dream team. U prvom tjednu prikazivanja u SAD-u filmu je ostvario zaradu od 82 milijuna dolara pa se predviđa da će ovo biti najunosniji Tarantinov film.

Zanimljivo je da uloga Djanga nije bila namijenjena Foxxu. Naime, Tarantinov prvi izbor bio je Will Smith, koji je neposredno prije početka snimanja ipak odustao od sudjelovanja u projektu. “Odbjegli Django” snimao se 130 dana, a iako je radnja smještena na sam jug SAD-a, mnoge su scene snimljene u Kaliforniji, na Melody Ranchu u Santa Clariti na kojem su već snimljeni brojni vesterni. Leonardo DiCaprio ekipi se priključio tek kad su krenula snimanja u New Orleansu.

Problemi na setu

Kao i na svakom setu, tako i na setu “Odbjeglog Djanga” nije sve teklo glatko. Jamie Foxx u filmu jaše svojeg konja Cheetaha jer nije mogao naći ‘zajednički jezik’ sa životinjama koje su trenirane za film, a Christopher Waltz se ozlijedio vježbajući jahanje.

– Nije bilo važno samo znati jahati, morali smo postići da nas konji razumiju – rekao je Waltz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije