Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Conchita Wurst

Laska mi što političari govore protiv mene

conchita wurst
Foto: DPA/PIXSELL
16.10.2015.
u 08:39

Nakon dodjele pjevačica je rekla da se ne smatra uzorom, kako je pretjerano tako je zvati i da za tu titulu ima zaslužnijih od nje

Od pobjede na Eurosongu 2014. godine Conchita Wurst postala je ikonom LGBT zajednice u Europi, a svoju životnu priču prenijela je i na papir. Svoju autobiografiju "Being Conchita: We Are Unstoppable" predstavila je i na Sajmu knjige u Frankfurtu, a u Glasgowu je prije dva dana dobila i nagradu od tamošnje LGBT zajednice za promicanje njihovih prava. Njezinu pobjedu na Eurosongu nisu svi dočekali s odobravanjem, Rusija i predsjednik Vladimir Putin žestoko su se protivili njezinu nastupu i njezino sudjelovanje na ovom glazbenom natjecanju prozvali su krajem Europe, a dobila je i nekoliko prijetnji smrću, o čemu piše i u svojoj knjizi.

– Imam pametnijeg posla od toga da se zamaram takvim prijetnjama i izjavama. Kada uspješni političari govore protiv mene, smatram da mi tako laskaju. Uostalom, u Rusiji imam mnogo obožavatelja s kojima sam stalno u kontaktu i koji me podržavaju – samouvjereno je rekla Conchita na dodjeli u Glasgowu. Kaže da ne voli da ju se proziva ikonom, uzorom ili glasnogovornicom zajednice.

– Ne bih se nazvala uzorom, jer za to trebate biti osoba koja nadilazi samog sebe i ulaže izniman trud u ono što radi i za što se zalaže, a ja sam jednostavno ono što jesam i mislim da je pretjerano zvati me uzorom – kaže Wurst. Pjevačica je u svibnju izdala svoj debitantski album "Conchita" koji je ostvario odličan uspjeh kod publike. (ic)

>> Kraljica Austrije Conchita Wurst: Želim usrećiti cijeli svijet

Komentara 7

DU
Deleted user
09:14 16.10.2015.

Nekad su državnici, političari, generali, nakon cijelog života provedenog u upravljanju državom i vođenju ratova, na kraju karijere objavili autobiografiju ili memoare. Danas, u modernom svijetu, dovoljno je pustiti bradu, navući haljinu, nalijepiti trepavice na oči i derati se na trash i kič festivalu, pa da te proglase ikonom nečega i objave ti autobiografiju. Nažalost, to prolazi, jer uvijek ima blesana koji to izdaju, jer znaju da ima još više blesana koji to čitaju. Uistinu, kraj Europe.

MA
Majur
08:52 16.10.2015.

Kako pjevačICA?!?!Valjda pjevač koji glumi pjevačicu.....

Avatar commentator
commentator
10:09 16.10.2015.

Nije toliko gl.p ni ovaj lik koliko mediji zajedno sa večernjekom, koji ga oslovljavaju kao žensko. Mediji imaju krizu identiteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije