Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
show dalibora petka

Ksenija Urličić: Nisam namještala, ali sugerirala sam pobjede

ksenija urličić (1)
Foto: Narodni radio
1/4
16.02.2012.
u 13:12

– Naivno smo mislili da ćemo kvalitetom pjesme uspjeti pobijediti. Dogodila nam se velika nepravda. Tada cijeli EBU nije mogao dopustiti da se Eurosong na prijelazu stoljeća dogodi u jednoj maloj zemlji kao što je Hrvatska

– Otvoreno ću reći da sam utjecala na žiri svojim izborom. Nikad nisam mogla namjestiti bodove ili pobjedu, ali sam sugerirala razgovarajući s članovima žirija. Ako sam sugerirala i malo više, bilo je to za naše dobro, a rezultati su to i pokazali. I vama je kao šefu delegacije u interesu postići što bolji uspjeh, a ne da gurate nekog za koga znate da neće proći – priznala je sinoć u "Glazbenom showu Dalibora Petka" nekadašnja šefica Zabavnog programa HTV-a Ksenija Urličić.

Iako njezinu metodu neki nisu odobravali, iza nje su uspjesi poput odličnih plasmana pjesama "Sveta ljubav", "Marija Magdalena" i "Neka mi ne svane", koje su osvojile sami vrh Eurosonga.

Urličić je priznala da je bila spremna dovesti Eurosong u Zagreb na prijelazu tisućljeća, kad joj je od uzbuđenja čak pukla i žilica u oku.

– Naivno smo mislili da ćemo kvalitetom pjesme uspjeti pobijediti. Dogodila nam se velika nepravda. Tada cijeli EBU nije mogao dopustiti da se Eurosong na prijelazu stoljeća dogodi u jednoj maloj zemlji kao što je Hrvatska. To je moj zaključak, koji je vrlo realan – rekla je čelična lady proglasivši svojim favoritom u proteklih 20 godina upravo pjesmu iz te godine – "Mariju Magdalenu".

Razočarao je Tony Cetinski

– Moje najveće razočarenje dogodilo se s pjesmom "Nek ti bude ljubav sva" Tonyja Cetinskog, kojeg neosporno smatram jednim od naših prvih vokala. Mislim da nije volio pjesmu s kojom je bio na Dori. Nije ju uvrstio na svoj repertoar, na svoje koncerte, čak i kad je bio u show programu Dore u Opatiji prije dvije godine nije ju pjevao. To me uvijek jako tištilo i moram reći da sam bila tužna zbog toga – rekla je Urličić komentirajući i druge kandidate.

– Na prošlogodišnjem izboru "Lahore" nije bila loša pjesma, bio je loš izbor interpretatora. U šali kažem da sam ja bila šefica ekipe, bome bi otišao Jacques, bez obzira na televoting, sve bih preokrenula naglavačke da se to dogodi – priznala je Urličić komentirajući i grupu Feminnem.

– Ne znam što se dogodilo, predvidjela sam im dobar plasman. Tko je tu pogriješio, ne mogu reći, a i da pretpostavljam, ne bih to izrekla javno. Uglavnom feminnemke nisu ništa pogriješile – kazala je Ksenija Urličić.

U emisiju su se sinoć javile Doris Dragović, koja je otkrila da je upravo šefica Zabavnog programa osmislila njen nastup sa šalom preko haljine, Severina je kazala da na Eurosong trebamo poslati Kseniju Urličić s bilo kojim izvođačem, a Danijela je rekla da bi ponovno isprobala eurovizijsku pozornicu jedino kad bi Urličić bila ponovno u ekipi.

Nini sugerirala pjesmu

Voditelj Dalibor Petko gošći je pustio i pjesme Nine Badrić koje su u užoj konkurenciji da nas predstavljaju ove godine na Eurosongu u Azerbajdžanu.

– Trebala bih svaku pjesmu poslušati nekoliko puta, ali izabrala bih "Nebo" – rekla je Ksenija, koja je uvjerena da će Nina dobro predstaviti Hrvatsku, no u plasman nije sigurna.

– Teško je reći jer sve ovisi o tome kakav će biti trend. Pjesama ovakvog tipa ima jako puno i trebalo bi biti nešto drukčije. Nini želim da se pokaže u najboljem izdanju. Treme neće imati jer ona je profesionalka. Savjetovala bih joj da, ako nema nekog u vodećem timu, sama konzultira nekoliko koreografa koji će joj stvoriti priču oko pjesme – rekla je Urličić uputivši poruku i svojoj nasljednici Elizabet Homsi, kojom se osvrnula i na nov model izbora hrvatske predstavnice za Euroviziju.

– Sve najbolje želim i urednici Zabavnog programa koja je pokazala izuzetnu hrabrost preuzevši na sebe ogromnu odgovornost. Vjerujem da nije sama odlučila, međutim ona je to potpisala i njena je odgovornost u ovome strašno velika. Divim joj se na hrabrosti – kazala je Urličić uputivši želju da se ne izbriše brand imena Dora, kao što se to učinilo sa samim natjecanjem.

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
22:05 16.02.2012.

stravično , zbog takvih laktaroša koji neznaju niŠTA smo sterilno i bezlično dno dna u umjetnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije