Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mama' Dore

Ksenija Urličić: Let 3 je uspio ispraviti dugogodišnju nepravdu koja se događala Hrvatskoj

Zagreb: Ksenija Urličić sa statuama iz Crovizije i Dore
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
10.05.2023.
u 11:20

Jutro nakon što je Let 3 izborio odlazak u finale razgovarali smo s 'mamom Dore' Ksenijom Urličić koja nam je otkrila kakav plasman predviđa Hrvatskoj u finalu

Nakon šest godina Hrvatska je ponovno u finalu Eurovizije i to zahvaljujući Letu 3 i pjesmi 'Mama ŠČ!' koja je oduševila Europu. Naši predstavnici u prvoj polufinalnoj večeri uspjeli su izboriti ulazak u veliku završnicu koja će se održati u subotu. Podrška riječkim rokerima stiže sa svih strana, a njihov plasman u finale s oduševljenjem je dočekala i Ksenija Urličić, nekadašnja urednica Zabavnog programa na HTV-u, šefica nekoliko hrvatskih delegacija na Euroviziji i žena koja je osmislila samu Doru zbog čega je i danas na glasu kao "mama Dore".

Zagreb: Ksenija Urličić sa statuama iz Crovizije i Dore
1/31

– Prije svega jako mi je drago što smo u finalu. Velika je to promocija Hrvatske, mislim da se isplatio njihov trud. Bili su vrlo marljivi i napravili su savršen PR, što je jako bitno, do sada to nismo imali. Marljivost, upornost, dobar PR i televoting razlozi su koji su pridonijeli njihovu plasmanu u finale. Čestitam im na tome! Uspjeli su ispraviti dugogodišnju nepravdu koja nam se događala na Euroviziji kada smo dolazili s dobrim pjesmama pa se nismo plasirali u završnicu – rekla nam je oduševljeno Urličić jutro nakon što je Hrvatska izborila finale. 

Uoči samog nastupa kladionice su ih svrstavale rubno među finaliste, a je li ih tamo odmah vidjela i legendarna televizijska voditeljica? 

– Kad sam čula da finaliste bira publika telefonskim glasovima i da nastupamo sedmi, odmah sam pomislila kako je sedam uvijek bio sretan i magičan broj kroz povijest tako da mislila sam da će im to donijeti sreću. Nisam bila sigurna, nekako sam uvijek mislila da je ovaj model rušenja stereotipa u glazbenom nastupu jedan model koji je već izlizan, ali očito je upalio... Iako smatram da je PR tu učinio mnogo toga. Članovi Leta 3 jesu ozbiljni glazbenici samo što se, po mom mišljenju, u ovoj pjesmi to ne čuje previše, ali je spektakl odličan – kazala je Urličić.

Za kraj smo je zatražili i da nam dâ prognozu za finale u subotu. – Teško je bilo što prognozirati, velika je konkurencija. Imamo skandinavske ujedinjene zemlje, a i velika države koje uvijek prolaze dobro. Mislim da se naši predstavnici neće plasirati u prvih deset, a imam i osjećaj da bi ove godine mogla pobijediti jedna lijepa balada, vidjet ćemo...  – zaključila je Ksenija Urličić.

21.04.2022., Zagreb - Dolazak uzvanika u klub Mint gdje Severina slavi svoj 50. rodjendan. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

VIDEO Mnogi se pitaju koju poruku Let 3 šalje fotografijom djece s povezom na očima, a ovo je objašnjenje

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar essek22
essek22
11:36 10.05.2023.

A da...svi smo zaboravili šta si rekla prije par mjeseci...

Avatar MalenaB.
MalenaB.
11:50 10.05.2023.

A budi dosljedna Ksenija

SP
Stari panj
11:30 10.05.2023.

Nije li se baš Ksenija negativno izrazila o Let 3 nakon pobjede na Dori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije