Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD MAFIJAŠA DO FILMAŠA

Kreator 'Sopranosa' snima seriju o počecima filma u Hollywoodu

17.03.2009.
u 14:38

Na kablovskoj mreži HBO mogu slaviti. Uspjeli su tvorca svojeg najvećeg hita, mafijaške serije 'Obitelj Soprano', dobiti da stvori novu seriju koja bi trebala donijeti novi uspjeh Home Box Officeu.

Tema onoga čime će se David Chase baviti kao scenarist, producent pa i redatelj prvih nekoliko epizoda, bit će počeci filma u Hollywoodu, predgrađu Los Angelesa u koje se između 1913. i 1915. smjestila cijela američka filmska industrija, dotad raštrkana širom SAD.

Naslov serije je "Ribbon of Dreams", "Vrpca snova", po poznatoj izreci Orsona Wellesa koji je time odogovorio na pitanje što je to film.

Glavni junaci serije bit će dva čovjeka koji se nađu u Hollywoodu 1913., nakon što je u jednom skladištu na Bulevaru sumraka otvoren prvi stalni filmski studio ("Nestor Studios") a prije nego što će 1914. u Hollywoodu biti snimljen prvi dugometražni film, vestern "The Squaw Man" ("Oženih se indijankom") Cecila B. De Millea 1914.

Kao epizodni likovi koje glavni junaci sreću pojavit će se većina filmskih legendi, poput redatelja D. W. Griffitha (koji je još 1910. otkrio idealne uvjete u južnoj Kaliforniji i prvi počeo snimati filmove u Hollywoodu) i Johna Forda, glumaca poput Johna Waynea i Bette Davis... Jedno je sigurno – odabir glumaca za tu novu seriju bit će više nego zanimljiv; tko bi, recimo, mogao odglumiti Johna Waynea?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije