Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučila je

Kraljica zabezeknula Britaniju, nitko se nije nadao da će ovo napraviti

Foto: PA/Pixsell
1/8
17.03.2020.
u 19:00

Planovi 93-godišnje kraljice promijenjeni su „kao razumna mjera opreza i iz praktičnih razloga u sadašnjim okolnostima“, objašnjava palača.

Britanska kraljica Elizabeta II. otkazala je vrtne zabave u Buckinghamskoj palači u Londonu i u četvrtak će napustiti glavni grad i otići u dvorac Windsor zbog pandemije koronavirusa, objavila je u utorak kraljevska obitelj.

Nekoliko sastanaka u Buckinghamskoj palači ovaj tjedan, uključujući kraljičinu audijenciju s premijerom Borisom Johnsonom, održat će se kako je bilo planirano, navodi se u priopćenju.

"Njezino Veličanstvo preselit će se u četvrtak 19. ožujka u dvorac Windsor za uskrsne blagdane, tjedan dana prije nego je bilo planirano“, objavila je palača. „Kraljica će vjerojatno ondje ostati i poslije Uskrsa.“

Dvorac se nalazi u Berkshireu na jugoistoku Engleske.

Planovi 93-godišnje kraljice promijenjeni su „kao razumna mjera opreza i iz praktičnih razloga u sadašnjim okolnostima“, objašnjava palača.

Drugi događaji na kojima se očekivalo okupljanje velikog broja ljudi u mjesecima koji dolaze bit će otkazani ili odgođeni, uključujući pet vrtnih zabava planiranih od svibnja u Buckinghamskoj palači.

Palača će, „u konzultaciji s vladom“, kasnije objaviti što će biti s tradicionalnom godišnjom vojnom paradom „Trooping the Colour“ koja se održava u lipnju u povodu kraljičina rođendana, zatim obilježavanjem 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Europi te planiranim državnim posjetom japanskog cara.

Palača je u petak objavila da je kraljica odgodila posjete sjeverozapadnoj Engleskoj i sjevernom Londonu planirane za ovaj tjedan.

Princ Charles (71) odgodio je također proljetne posjete Bosni i Hercegovini, Cipru i Jordanu.

 

Ključne riječi

Komentara 17

OT
otrovnijezik
21:08 17.03.2020.

Nisam znao da je Seve faca veća od kraljice jer članak o kraljici se smije komentirati a o Sevki ne. Isprva se mogao i ne vidim zašto je ukinuto jer sve napisano je istina.

NA
najljepšiji
21:50 17.03.2020.

Blago njoj kada joj je glavna opsesija održavanje vrtnih zabava i nastojanje da zadrži glupi šešir na glavi.

VL
vlaser
20:32 17.03.2020.

mos si zamisliti koliko ubijenih, opljackanih, potlacenih i potrovanih samo u njenom vremenu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije