Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BRUKETA PIŠE ZA VEČERNJI

Kraljica neće preko noći nestati iz pop kulture, poglavlje tolikog utjecaja se ne zatvara

18.09.2022.
u 16:20

Od 1952. godine, kada je zasjela na tron, i 1953. i službene krunidbe, pa sve do danas, jedna je od najslikanijih žena na svijetu. Po zakonu, njezina je glava bila na svakoj britanskoj marki od dana kada je stupila na prijestolje, milijarde kovanica i novčanica, na milijune suvenira i razglednica otisnut je njezin lik koji predstavlja ogromnu simboličku moć koju niti jedan njezin nasljednik neće moći nadmašiti. Tehnikolor Andyja Warhola iz 1985. u okviru serije o kraljicama zaokupio je maštu javnosti. Za svoj rad koristio je službeni portret koji je potom prilagodio nizom stilova i boja, isti postupak koji je koristio i za dobro poznati prikaz Marilyn Monroe, a u rukama uličnog umjetnika Pegasusa postala je pin-up djevojka. Nekoliko puta pojavila se u američkoj seriji ''Simpsoni''.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?