Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimka s youtubea

Kralj Charles je napadnut 1994. godine u Australiji, a ovo je bila njegova reakcija kad je začuo pucnjavu

Foto: Screenshot Youtube
1/15
15.09.2022.
u 12:34

Kraljičin sin ostao je u potpunosti miran, a reagirao je tek kad ga je odgurnuo netko iz osiguranja kako bi ga zaštitio. Njegovo osiguranje i lokalni policajci odmah su reagirali, jer se napadač popeo na pozornicu.

Na YouTubeu postoji snimka na kojoj se vidi reakcija novog britanskog kralja Charlesa III. na napad na njega. Naime, napad se dogodio 26. siječnja 1994. godine u Australiji gdje je Charles trebao održati govor. Princ se tada spremao stati za mikrofon, a odjednom su se čula dva pucnja. 

Kraljičin sin ostao je u potpunosti miran, a reagirao je tek kad ga je odgurnuo netko iz osiguranja kako bi ga zaštitio. Njegovo osiguranje i lokalni policajci odmah su reagirali, jer se napadač popeo na pozornicu. Kasnije se ispostavilo da je pucao ćorke, ali Charles niti itko iz osiguranja u tom trenutku to nisu znali te su napad tretirali kao pokušaj atentata

Napadač je bio student Robert Kang. Nakon ispitivanja studenta su odveli na sud te mu jr prijetilo 20 godina zatvora. Kang je rekao kako je sve učinio zbog statusa kambodžanskih izbjeglica koji su tražili azil u Australiji, a vlast ih je sve pozatvarala. Dobio je 500 sati društveno korisnog rada, a danas radio kao odvjetnik

Inače, kraljevska obitelj ima velik broj zaštitara koji se sastoje od tri odjela: osobna i bliska zaštita, rezidencijalna zaštita i posebna grupa za pratnju. Tjelohranitelji su uz članove kraljevske obitelji cijeli dan, a britanski mediji dodaju i da kraljevi tjelohranitelji stalno nose pištolje Glock 17, uređaje za komunikaciju te komplet za prvu pomoć. Kralja Charlesa čuvaju pripadnici Scotland Yarda koji su nedavno privukli pozornost na društvenim mrežama. 

Naime, tijekom kraljevog susreta s ljudima nakon smrti kraljice zapuhao je vjetar te pokazao kako jedan od njegovih tjelohranitelja za pojas ima zataknut pištolj s ukrašenim drškom što je privuklo veliku pažnju javnosti.  "To je zlatni pištolj sigurno", "Ma nije pištolj, sigurno je šoker ili takvo nešto", nagađali su komentatori na društvenim mrežama, prije nego su britanski mediji otkrili o čemu je točno riječ.

VIDEO Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potresni: 'Svi su se izbezumili nakon što su primili ovu informaciju'

 

 

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:33 15.09.2022.

Papak. On si manžete rikta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije