Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena poslastica

Kompletan opus skupine Blur objavljen u luksuznom box-setu

blur
22.08.2012.
u 13:36

Po prvi se put na CD-u pojavljuju i rariteti ''Don't Bomb When You're The Bomb'', ''The Wassailing Song'' i ''Fools Day''. DVD-materijali uključuju Live at Alexandra Palace iz 1994. i Live at Wembley ''The Singles Night'' iz 1999.

Fanovi su tražili, pa 21 godinu nakon objave njihova albuma ''Leisure'' iz 1991. godine, kompletan opus skupine Blur objavljen je u luksuzno opremljenom box-set izdanju. Sedam studijskih albuma Blura Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) i Think Tank (2003) u boxu su uz više od pet i pol sati dosad neobjavljenog materijala.

Tu je i 65 neobjavljenih snimaka i gotovo dvostruko više rariteta, 3 DVD-a, knjiga s dosad neviđenim fotografijama, ekskluzivni intervju s bendom i posebno limitirano vinilno izdanje singla ''Seymour'', te kod za digitalni download svih albuma i ekskluzivnih bonus materijala.

Rad na ovom box-setu – za koji je prvih pet albuma remasterirao Frank Arkwright iz Abbey Road studija – događao se pod budnim okom Grahama Coxona i producenta Stephena Streeta.

U vrhunce kolekcije ubrajaju se rane demo-snimke za album prvijenac ''Leisure'', zatim ogoljene verzije pjesama ''For Tomorrow'' i ''Beetlebum'', dosad nepoznate i neobjavljene pjesme ''Sunday Morning'' i ''Hope You Find Your Suburbs'', kao i dosad neobjavljeni session s Billom Laswellom i legendarni session s  Andyjem Partridgeom iz XTC-ja.

Po prvi se put na CD-u pojavljuju i rariteti ''Don't Bomb When You're The Bomb'', ''The Wassailing Song'' i ''Fools Day''. DVD-materijali uključuju Live at Alexandra Palace iz 1994. i Live at Wembley ''The Singles Night'' iz 1999.

Kao dodatak luksuznom box-setu koji sadrži 21 disk, svih sedam studijskih albuma u prodaji je i zasebno, svaki sa dodatnim diskom koji sadrži  'b strane', do sada teško dostupne snimke i brojne ekskluzivne bonus materijale.

Vinilni box set dolazi s čak šest, od ukupno sedam, albuma na dvostrukom vinilu, naglašavajući prepoznatljive naslovnice opremljene  ilustracijama i vizualima Banksyja, Davida Shirgleyja i Grahama Coxona, između ostalih. Vinili sadržavaju i kod za digitalni bonus materijal. Svih sedam vinila u prodaji je i zasebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije