Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRA KAPOR:

Kolege na setu stalno mi govore da nalikujem na Monicu Bellucci

petra (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/14
13.11.2011.
u 17:00

– Kad mi dosadi prati i kuhati za dečka, odem mami u Split – šali se pa hvali svog dragog: – Daniel odlično kuha! On je zadužen za meso, a ja većinom pripremam tjesteninu i salate. Od kuhanja mi je puno teže smisliti što ću skuhati.

Potpuno opuštena, prelijepa Splićanka Petra Kapor, koja u seriji “Larin izbor” glumi Gogu, prijateljicu Nikol Zlatar, došla je na svoj prvi intervju u životu. – Nisam se puno pripremala jer nemam što skrivati niti izmišljati – iskreno je rekla 22-godišnjakinja, kojoj je godina na izmaku bila puna izazova.

Naime, osim što je prvi put razgovarala s novinarom, Petra je dobila svoju prvu televizijsku ulogu te prvi put stala pred kamere. Bilo je to u veljači u Lovranu gdje je snimljen pilot-epizoda “Larina izbora”.

– Osjećala sam trnce prvi dan na setu! Imala sam samo dvije kratke scene, od kojih u prvoj nisam ništa govorila pa mi nije bilo jasno kad je proba, a kad akcija, niti sam znala tko je tko u ekipi. Na sreću, kolege su me uputili u sve i sad sam kao doma – otkriva simpatična Splićanka, koju je samo jedna kava dijelila od toga da ostane bez uloge djevojke koja živi u sjeni svoje najbolje prijateljice, koju tumači Jagoda Kumrić.

Tuga za Zagrebom

– Jagoda i ja zajedno smo bile na audiciji u Splitu, gdje smo se i upoznale. U jednom trenutku gotovo smo otišle s audicije na kavu jer smo mislile da od toga neće biti ništa. Nekoliko tjedana poslije, taman kad sam se vratila s dočeka Nove godine u Pragu, nazvali su me iz produkcije i obavijestili me da sam dobila ulogu – prisjetila se Petra. Prve glumačke korake napravila je u dramskoj grupi Gradskog kazališta mladih Split, čija je članica bila deset godina.

– Dramsku grupu upisala sam na nagovor učiteljice u osnovnoj školi. Tamo sam stekla sitno glumačko iskustvo. Na završnim satovima pokazivali smo što smo naučili, a publika su nam bili roditelji i prijatelji. Vježbe opuštanja, govora, gestikulacije, mimike jako su mi koristile, ali to iskustvo najviše mi je pomoglo u tome da se oslobodim treme na pozornici – kaže. U to vrijeme nije razmišljala o tome da joj gluma bude poziv pa je nakon srednje škole na Filozofskom fakultetu u Splitu upisala studij hrvatskog jezika i povijesti.

– Poslije mi je bilo žao što nisam otišla studirati u Zagreb jer sam, gledajući svoje prijatelje koji su otišli od kuće, shvatila da je to jedan potpuno drugačiji svijet. Žalila sam jer sam propustila priliku da se osamostalim – priznaje Petra. Drugu priliku za odlazak iz roditeljskog doma i preseljenje u Zagreb nije morala dugo čekati. Dobila ju je sa svojim prvim televizijskim angažmanom, a u isto vrijeme studij je prebacila na fakultet u Mostaru, gdje sada studira izvanredno.

– U Hrvatskoj nema izvanrednog studija na Filozofskom fakultetu, a znala sam da se ne bih mogla posvetiti fakultetu i glumiti u sapunici istovremeno, osobito sada kad sam pred diplomom. Nisam htjela riskirati da moram slati mailove profesorima i pravdati se zbog čega sam odsutna s predavanja i ispita. Ovako mogu biti bezbrižna barem dok ne dođu ispitni rokovi.

Iako bi voljela biti profesorica hrvatskog jezika jer, kako kaže, ima dara za taj poziv, uloga u telenoveli probudila je u njoj želju da krene drugim putem i pripremi se za prijamni ispit na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu sljedeće godine ili na Umjetničkoj akademiji u Splitu te da studira glumu.

– Svejedno mi je u kojem ću gradu studirati jer vjerujem da bih dobila jednako znanje – ističe mlada glumačka nada. Njena majka Pina, pravnica, nije očekivala da će joj kći jednog dana poželjeti postati glumica, ali u tome je podržava. Mama joj je ujedno i najveća kritičarka, a i Petrina 11-godišnja sestra Filipa gleda svaku epizodu “Larina izbora” u kojoj se pojavljuje njena starija seka.

– Mama me nazove potkraj epizode i komentira moju izvedbu. Najbolje me poznaje pa vidi ono što drugi ne primjećuju – kaže. Dok njena majka i sestra uživaju gledati Petru u ulozi Goge, ona se pak preznojavala dok je gledala prvih nekoliko epizoda.

– Čudna sam si! Neobičan mi je i glas i izgled na TV-u. Tješim se da i dosta mojih kolega, poput Doris Pinčić, slično razmišlja, a drago mi je kad mi kolege koji su profesionalci kažu da sam bila dobra. Ja kod sebe još uvijek primjećujem neke tikove i pokrete, koje radim i u privatnom životu, što trebam korigirati – priznaje sretnica koja ima priliku biti u društvu jednog od najpoželjnijih Hrvata Ivana Hercega. – S Ivanom sam snimila dvije scene. Njega žene stvarno vole, i mlade, i stare, i zauzete, i slobodne – smije se studentica. Druženje sa zgodnim Hercegom njena dečka Daniela, apsolventa na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, s kojim je u sretnoj vezi gotovo tri i pol godine, ne čini nimalo ljubomornim.

– Mislim da je Danielu laknulo kad sam počela glumiti jer se sada ispušem na setu, a prije se on morao nositi s mojim hirovima – kaže.

Vitku liniju naslijedila od tate

Njihova ljubav rodila se dok je radila kao konobarica u jednom splitskom kafiću u koji je Daniel zalazio. Kad je Petra u Zagrebu, živi s njim u njegovu stanu.

– Kad mi dosadi prati i kuhati za dečka, odem mami u Split – šali se pa hvali svog dragog: – Daniel odlično kuha! On je zadužen za meso, a ja većinom pripremam tjesteninu i salate. Od kuhanja mi je puno teže smisliti što ću skuhati.

Na pitanje priprema li joj dečko Splićanin romantične večere, odgovara: – Nama je svaki dan romantičan! Ne mora to biti neka velika gesta, cijenim i najmanji trenutak pažnje.

Petra je gurmanica, a zahvaljujući genima koje je naslijedila od tate Ivana, kilogrami joj se ne primaju. Krasi je izvanredna ljepota mediteranske žene, baš kakva je talijanska glumica Monica Bellucci.

– Kolege na setu stalno mi govore da nalikujem na Monicu Bellucci! Naravno da mi to laska, kome ne bi?! Voljela bih izgledati poput nje i kad budem u njenim godinama – iskrena je.

Pod svjetlima reflektora tek je počela sjati, no priznaje da bi za dobar honorar pristala snimiti seksi fotografije, ali s velikom dozom ukusa. Na putu prema uspjehu za buduću glumicu navijaju i njeni prijatelji.

– Zafrkavaju me da za njih nikada neću biti zvijezda jer je u Splitu shema da se prave zvijezde ignoriraju – kaže Petra.

Komentara 4

DU
Deleted user
02:52 14.11.2011.

E pa kolege nemaju pojma. Monica Belucci je jako talentirana žena koja ima stil i svoj unikatni potpis i ne liči ni na kog niti koga kopira. Puno je napravila u životu i za nju zna cijeli svijet a Vi mlada damo njoj niste ni do koljena. Besmisleno se uspoređivati na ovakav način, samo djelujete jadno i ne poštujete sebe.

TM
trade_mark
11:05 21.11.2011.

mala beluči vonabi mejd in kroejša fakof star petra kapoor angažirala svih svojih dvanaest frendova da gorgharu nalijepi po jedan minus... e zahen, ja sam mu dao plus, brzo petra traži nekoga da poali još 10 minusa! i kratak osvrtt na tvoje izjave... daj se osvjesti, ne sličiš na moniku belucci. čak i kad bi se jako potrudila, ne bi joj bila slična. žalosno.

AB
andy_bear
17:20 21.11.2011.

Ajme šta me nerviraju ovi ljubomorni ***. Cura je prelipa i talentirana,opuštena i iskrena. Meni nekako baš liči na Petru Kapor :) Draga samo naprid, super si!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije