Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodijeljeni prvi Porini

Klasičar Pavao Mašić i grupa Vatra dobili najviše, Rade osvojio prvu statuu

porin
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
06.03.2015.
u 20:20

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor pobijedili su Doris Dragović i Miroslava Škoru te osvojili Porin za najbolji album zabavne glazbe "Vrijeme je, draga, vrijeme je”

Uoči televizijskog prijenosa 22. glazbenih nagrada Porin, dodijeljene su i statue u 21 kategoriji.

Najviše Porina, njih četiri, osvojio je Pavao Mašić u kategoriji klasične glazbe i to za najbolju izvedbu te skladbu "Anđelko Klobučar - Hommage a Bach" te za produkciju i snimku albuma "Anđelko Klobučar – skladbe za orgulje". No Porin za najbolji album klasične glazbe pripao je Darku Petrinjaku za album "Klobučar, Njirić, Papandopulo, Juranić".

Slijedi bend Vatra s tri statue za hit Tango. Glazbenu nagradu osvojili su u kategorijama "Najbolja izvedba grupe s vokalom" te "Najbolja produkcija i snimka", za što je zaslužan dvojac Jure Ferina i Pavle Miholjević. Dva Porina dobio je Urban&4 i to za kao najbolji album alternativne glazbe te za likovno oblikovanje koje potpisuje Tomislav Torjanac. Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor pobijedili su Doris Dragović i Miroslava Škoru te osvojili Porin za najbolji album zabavne glazbe "Vrijeme je, draga, vrijeme je”. Najbolji videobroj protekle godine je "Bejbi" Psihomodo popa redatelja Radislava Jovanova – Gonza dok je za najbolji aranžman Porin osvojio Predrag Martinjak za Massimovu skladbu "Ispod nekog drugog neba".

U jazz kategorijama za najbolji album i skladbu statue je dobio Davor Križić Experiment za istoimeni album i skladbu "Davor's tune". Nagradu za najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe dobio je Jurica Pađen za "All Stars", najbolja instrumentalna izvedba izvan klasične i jazz glazbe je ona Livia Morosina za album "Motovun", tematsko-povijesni album godine je onaj Kemala Montena za "50 originalnih pjesama" dok je najbolji album s različitim izvođačima "RockOff – Festival novog zvuka".

U kategoriji najboljeg albuma folklorne i etnoglazbe statuu je osvojio Lidija Bajuk Trio za album “Prelja”, dok su Matija Antolić i prijatelji nagradu dobili za najbolji album popularne duhovne glazbe "Adventske pjesme – pjesme u Došašću.

U prijenosu uživo dodijelit će se Porini u još 12 kategorija, među kojima su i one za životno djelo te najbolje antologijsko izdanje.

>>Kratki vodič kroz povijest uoči dodjele Porina: Glazba, mini skandali, kipići i suze radosnice

Komentara 3

ZI
zico
04:43 07.03.2015.

vatra ??? uzme 4 porina sutra ću izmislit bend

CA
capto a parva
21:11 06.03.2015.

A di su Milo Hrnić te Duško Lokin ???

FL
flatronw
10:22 07.03.2015.

Opća opasnost je za vatru svemirski brod,vatra ne može napraviti samostalni koncert i privući 500 ljudi,1 stvar tango koju postaje guraju je nemjerljiva sa ijednom pjesmom sa novog albuma Opće,video spotovi takodjer... a da o cijelom albumu, svirci, glasovnim mogućnostimaa pere i dečaka se ne može ni usporediti...dokaz da uspijevaš samo ako si iz Zg.a i okolice Vatra 5 nominacija Opća 1 Sramota sramota sramota... btw je da ne spadaju u isti žanr Al ovo je ipak malo previše, ista stvar psihomodop ima donu,bejbi,i ona ludo pati i to im porin za rock album... a jebi ga i on su iz Zg a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije