Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40. obljetnica djelovanja

Klapa Nostalgija sprema se za veliko slavlje, a Večernji list svojim čitateljima daruje CD

Foto: Zoran Marinović
1/4
06.06.2023.
u 10:15

U povodu 40. obljetnice klapa Nostalgija održava svečani koncert s gostima. To su Radojka Šverko, Davor Radolfi, Neno Belan uz instrumentalnu pratnju orkestra Tonija Eterovića.Domaćin programa je dramski umjetnik Vedran Mlikota

Svi ljubitelji klapske glazbe u ponedjeljak 12. lipnja s početkom od 20 sati mogu uživati u koncertnom spektaklu u KD Vatroslav Lisinski koji sprema klapa Nostalgija u povodu 40. obljetnice svog djelovanja, a samo dva dana kasnije, u srijedu 14. lipnja uz Večernji list na poklon će dobiti i CD klape Nostalgija 'Bonaca u predvečerje'.

Foto: VL

Od okupljanja s umjetničkim voditeljem, maestrom Dinkom Fiom i prvog javnog nastupa održanog davnog 22. travnja 1983. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, tijekom četiri desetljeća klapa Nostalgija održala je više od 1200 javnih nastupa (na akademijama, promocijama, obljetnicama, izložbama, festivalima, smotrama i susretima klapa, snimanjima, samostalnim koncertima i drugim prigodama), snimila oko 600 studijskih minuta klapske vokalne glazbe i sudjelovala u desecima radijskih i televizijskih emisija.

Djelujući neprekinuto i nastupajući u Zagrebu, širom domovine i diljem svijeta u petnaestak zemalja na tri svjetska kontinenta, klapa Nostalgija profilirala se kao autohtono i samosvojno glazbeno tijelo, u prvom redu izvodeći izvornu tradicijsku glazbu, ali i njegujući i interpretirajući široku lepezu drugih srodnih glazbenih žanrova. Nastupila je na 27 omiških Festivala dalmatinskih klapa od 1987. do 2019. s osvojenih preko 30 festivalskih nagrada i priznanja. Tu je i osam objavljenih kompaktnih nosača zvuka (uključujući dva dvostruka albuma) od kojih su čak tri dobila prestižnu nagradu Porin u nekoliko kategorija. 

U povodu 40. obljetnice klapa Nostalgija održava svečani koncert s gostima. To su Radojka Šverko, Davor Radolfi, Neno Belan uz instrumentalnu pratnju orkestra Tonija Eterovića.Domaćin programa je dramski umjetnik Vedran Mlikota. Ulaznice možete kupiti na blagajni Lisinskog ili preko stranice Ulaznice.hr.

VEZANI ČLANCI:

Ususret koncerta prvi tenor klape Ante Krolo u intervjuu za Večernji list otkrio je kako teku pripreme za koncert karijere. - Pripreme su počele prije 40 godina. Naravno, sada su probe i dogovori vrlo intenzivni. Ne želimo ništa prepustiti slučaju (osim nekih spontanih događaja koji se uvijek i dogode). Svaki naš koncert imao je nešto posebno i bio je iskorak u produkciji klapskih koncerata. Tako će biti, nadam se, i ovaj put.Važno je da publika, ali i mi, nakon koncerta bude bogatija za jedno lijepo iskustvo - rekao je Ante Krolo koji se u razgovoru prisjetio i najemotivnijeg nastupa u njihovoj bogatoj karijeri. 

- Najemotivniji nastup dogodio se u Sydneyju u Australiji kad smo imali koncert u hrvatskom domu za stare i nemoćne. Svi smo plakali, i publika kojoj je to bio emotivni povratak na domovinu i korijene, a i mi.Divno, a ujedno i dirljivo - kazao je Krolo. 

VIDEO Kći Brucea Willisa otkrila detalje njegove teške dijagnoze: 'Mislila sam da ga nije briga za mene'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije