Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U PRIPREMI

Kevin Costner priprema veliku vestern-seriju

12.05.2009.
u 15:52

Nakon što je TV-mreža A&E prošle godine postigla uspjeh s mini-serijom snimljenom po romanu Michaela Crichtona "Andromedin soj", odlučili su više uložiti u ambiciozne projekte, od kojih će prvi biti četverosatna vestern-serija koju će za njih producirati Kevin Costner. Radnja te serije, zasad još bez naslova, događat će se u godinama nakon Građanskog rata i baviti "jednim velikim konfliktom tijekom naseljavanja Zapada". Hoće li to biti poznati ratovi s ravničarskim plemenima Indijanaca (Sioux i Cheyenne) ili nešto drugo, poput sukoba s Mormonima prije njihova naseljavanja u Utahu, još nije poznato.

Tana Nugent Jamieson iz A&E-a izjavila je da su Costnera posebno odabrali za taj projekt:

- Costner razumije vestern bolje od bilo koga, i poštuje taj žanr. On zna sve do najsitnijeg detaalja o Divljem zapadu, to je žanr prema kojem on osjeća veliku strast. Ovo je savršena kombinacija.

Costner je svoju prvu veliku ulogu imao 1985. baš u vesternu, u "Silveradu" Lawrencea Kasdana, a dva Oscara, kao redatelj i za najbolji film kao producent, osvojio je 1991. filmom "Ples s vukovima". U filmu "Wyatt Earp" iz 1994. (koji je i producirao), odglumio je naslovnu ulogu, a 2003. producirao je i režirao vrlo dobro primljeni retro-vestern "Open Range" ("Divlja prostranstva"), u kojem je glumio skupa s jednim od najvećih imena vesterna, Robertom Duvallom. (Veteran Duvall glumio je glavnu ulogu u slavnoj seriji "Usamljena golubica", a jedan je od rijetkih glumaca u vesternima koji se može pohvaliti da su ga na filmu upucali i John Wayne i Clint Eastwood.)

Kad je Clint Eastwood "stavio točku na i" vestern-karijere svojim filmom "Nepomirljivi", mnogi su njegov film s Costnerom "Savršeni svijet" protumačili kao predavanje štafetne palice mlađem glumcu, koji je zbilja jedan od posljednjih stjegonoša nekad najpopularnijega hollywoodskog žanra. Koproducent "Divljih prostranstava" Armyn Bernstein u istom će svojstvu surađivati s Costnerom i na novoj seriji. Jednu ili dvije epizode Costner će vjerojatno i režirati, a postoji mogućnost da se i glumački uključi u taj projekt:

- Postoji jedan lik za koji je on zainteresiran, i nadamo se da bi ga mogao odglumiti, ali dok ne budemo imali gotov scenarij još ništa ne možemo sigurno reći – kaže Tana Nugent Jamieson.

U svakom slučaju, bolje da Costner režira vesterne, makar u njima i ne glumio, nego da krčmi staru slavu time što će reklamirati turskog avioprijevoznika, kao što se i u nas nedavno moglo vidjeti na jumboplakatima...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije