Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija

Kemal Monteno ide na transplantaciju bubrega

kemal monteno portal
19.02.2013.
u 19:00

Budem li ležao u krevetu, nema novca za život. Sada se osjećam odlično, a bit ću još bolje kada budem imao novi bubreg – rekao je.

Nakon što mu je ugrađena srčana premosnica, Kemalu Montenu otkrivena je i loša funkcija jednog bubrega. Od početka godine popularni sarajevski pjevač na listi je čekanja za transplantaciju bubrega, a operirat će ga u ožujku. Potom ga čeka barem dva mjeseca mirovanja, što glazbeniku nije po volji.

– Ja sam muzičar i živim od nastupa. Budem li ležao u krevetu, nema novca za život. Sada se osjećam odlično, a bit ću još bolje kada budem imao novi bubreg – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 8

VA
Valerija007
20:06 19.02.2013.

Treba čestiti našem zdravstvu. Veliki se pomaci događaju za jednakije. Čovjek od početka godine čeka bubreg, a na redu je već u ožujku. Oni običniji i dalje čekaju o mjesecima na običan pregled!

MI
mirjana7
21:40 19.02.2013.

Ovo mi je stvarno glupo vele da če na transplantaciju iči u ožujku.Kako oni več sada znaju da če u ožujku imati odgovarajuči bubreg za njega a zna da pojedini ljudi u Hrvatskoj čekaju bubreg i po pet i više godina.

Avatar Jorge
Jorge
19:58 19.02.2013.

Još nije razjašnjena afera s retroaktivnim sklapanjem zdravstvenog za Kemu. Nejsano je po kojoj je osnovi on osiguran u RH. Nije državljanin, nije na boravku, privremenom ili stalnom u RH (mogao bi izvan RH biti maksimalno 3 mjeseca). Ne mogu niti zamisliti koliko košta ugradnja premosnice bez dopunskog, a za sklapanje dopunskog od potpisivanja do treba korištenja treba proteći mjesec dana. Meni, kao laiku je jasno, da je sve što je do sada koristio u RH netko nelegalno omogućio namjerno ili nečinjenjem. Hrvatska može pomoći Kemi i treba, ali novac ne može dati na nelegalan način, dok se taj isti ćato prave nemoćan pomoći bolesnoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije