Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumi u zabavnom trileru

Keira Knightley: Ekstremno sam lijena pa ne vježbam niti čitam

keira
Foto: Pixsell
11.01.2014.
u 18:47

Glumiti je počela sa sedam, a sjeća se kako ju je u toj dobi fascinirala kostimirana romantična komedija “Much Ado About Nothing” koju je režirao irski glumac i redatelj Kenneth Branagh.

Kad su joj bile tri godine, Keira Knightley roditeljima je rekla da joj angažiraju agenta koji će joj tražiti uloge u filmovima.

– Ne sjećam se toga, ali roditelji su mi rekli da sam to izjavila. Mislim da nisam znala što agenti rade, vjerojatno sam samo željela imati jednog jer su ga imali i moja majka glumica i spisateljica i otac glumac – kaže 28-godišnja Keira, u dobi od dvadeset godina peta najmlađa žena u povijesti Oscara nominirana za najbolju glumicu, a nominaciju je osvojila za izvedbu u povijesnoj drami “Ponos i predrasude”.

Sudbinska povezanost

Glumiti je počela sa sedam, a sjeća se kako ju je u toj dobi fascinirala kostimirana romantična komedija “Much Ado About Nothing” koju je režirao irski glumac i redatelj Kenneth Branagh.

– Imala sam je na videokaseti, a pogledala sam je toliko puta da se kaseta uništila. Zaljubila sam se u taj film i velikim je dijelom utjecao na moju odluku da postanem glumica – priča Britanka. Nije ni slutila da je s tvorcem svog najdražeg filma sudbinski povezana. S 11 godina otišla je na audiciju za Branaghovu filmsku adaptaciju “Hamleta”, a iako je odmah znala da rolu neće dobiti, redatelj je djevojčicu opsjednutu sedmom umjetnošću proveo kroz set i odgovorio na sva pitanja koju su je zanimala... Sedamnaest godina poslije došlo je vrijeme da Knightley i Branagh konačno surađuju. U novom trileru “Jack Ryan: Poziv iz sjene”, koji režira Branagh, glumi Cathy Ryan koja ne zna da je njezin suprug Jack Ryan postao CIA-in špijun. Keiri je angažman u visokobudžetnom holivudskom trileru bio osvježenje nakon niza teških uloga u filmovima poput “Ana Karenjina”, “Opasna metoda” i “Nikad me ne ostavljaj”.

– Zasitila sam se toga da umrem u svakom filmu koji sam snimila zadnjih pet, šest godina – smije se nježna brineta i dodaje: – Željela sam snimiti nešto pozitivno, nešto što će zabavljati mase.

Dvojnica Natalie Portman

“Jack Ryan: Poziv iz sjene” prvi je Keirin film s budžetom većim od “Pirata s Kariba: Na kraju svijeta” iz 2007., zadnjeg nastavka franšize u kojem je igrala. Upravo je po ulozi inteligentne i neovisne ljepotice Elizabeth Swann i najpoznatija, a sama Keira svoj je lik iz “Pirata s Kariba” opisala kao djevojku 21. stoljeća zarobljenu u svijetu 18. stoljeća. Prvu zapaženu ulogu ostvarila je s 14 godina u spektaklu “Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja” kao dvojnica kraljice Amidale (Natalie Portman). Dvije glumice fizički su doista vrlo slične, a kada su na snimanju izišle iz šminke, obje preobražene u isti lik, ni njihove vlastite majke nisu mogle prepoznati koja je koja. Skidanje pred kamerama ovu talentiranu Engleskinju plaši, ali pristat će na to pod sljedećim uvjetima:

– Kad mislim da je nužno ili kad me te golišave scene nasmijavaju! Zbog krhke figure mediji su je često proglašavali anoreksičnom, Keira je priznala da je u njezinoj obitelji bilo slučajeva anoreksije, ali da ona ne boluje od tog poremećaja prehrane. – Mršava sam, ali čak ni ja ne mogu ući u neke filmske kostime – začepila je usta zlonamjernim komentarima. Priznala je i da se uopće ne bavi tjelovježbom. – Po prirodi sam ustvari ekstremno lijena osoba. Ne da mi se ni čitati novine – iskrena je glumica.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:08 11.01.2014.

"...Na vjenčanja u blizini francuskog Marseillea bilo je tek jedanaest gostiju..." Pa nisu oni tak bogati ;-) ko Balkanci kaj zovu minimalno 250 ljudi na svadbu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije