Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HELENA MINIĆ MATANIĆ

Kći Lola me naučila da ne prešućujem nepravdu

Helena Minić
Foto: Storypress
1/2
07.04.2017.
u 08:37

Zahvalila sam svoj tijelu i sebi što sam iznijela jedan život, a to mi je kao ženi i osobi dalo veliko samopouzdanje, kaže Helena

Sretna, vesela i nasmijana, riječi su koje najbolje opisuju glumicu Helenu Minić Matanić koja će u lipnju na svijet donijeti drugo dijete, sina kojem sa suprugom, redateljem Daliborom Matanićem, još nije odabrala ime. Njihova kći Lola u kolovozu će pak proslaviti drugi rođendan.

– Ovaj put nisam dobila trudnički šećer, a sve je ostalo isto. Otpočetka povraćam nakon svega što pojedem. Borim se s hranom kao da mi je najveći neprijatelj, a zapravo sam gladna. Željela bih sve jesti, da mi je bilo što fino, a nije ništa! Što se imena tiče, nećemo čekati da se beba rodi jer tko zna s kakvim bi imenom završio. Bilo nam je puno lakše izabrati ime za curicu, odmah smo imali opciju, ali oko muškog imena se lomimo i ide nam puno teže – kaže uspješna glumica, pa iskreno kaže da bi njihova kći Lola mogla biti jako ljubomorna na brata.

– Već joj se ne sviđa što beba dolazi i čim joj to spomenem, poviče: “Ne!” Radimo s njom i pokušavamo joj objasniti. Kako je Dado nakon što se ona rodila puno radio i bio svugdje, Lola se naučila na mene pa sam joj središte svemira. Ako stavim plišanog medu ili lutkicu u krilo, postane ljubomorna i odmah to makne, a Dado me ne smije taknuti. Nitko me ne smije dodirnuti jer počne vikati. To mi je dobar pokazatelj što će biti kada se rodi sin – kaže Helena, koja majčinstvo istodobno smatra najljepšom i najzahtjevnijom stvari na svijetu.

– Loli sam zahvalna što me naučila puno toga i natjerala me da promijenim neke stvari kod sebe. Pritisnula me uza zid i prisilila da intenzivno razmišljam o sebi na drukčiji način. Svaki se dan preispitam 200.000 puta. Jesam li pogriješila u postupcima ili razgovoru s njom i trebam li joj već sada pripremiti novac da si jednog dana plaća psihijatra? Cijela je glumačka profesija takva da se stalno bavimo psihologijom ljudi: cijeli život proučavaš i baviš se sobom, svojim strahovima, a dodatno sam se nagutala stručnih knjiga i puno toga znam. Šalim se da djecu zezneš čak i ako si najdivniji roditelj na svijetu jer smo joj mi mama i tata, a ne prijatelji. Ali vjerujem da svaki roditelj u trenutačnoj situaciji radi najbolje što može – kaže Helena te nastavlja kako ju je Lola naučila da više ne šuti. Prije je, kaže, dopuštala da se njome obriše pod, nikada se nije izjašnjavala i u puno situacija nije iznosila svoje stavove.

Plakanje nije problem

– Lola me naučila da više nema smisla šutjeti, i to ne samo zato što nemam vremena nego da se trebam zauzeti za sebe. Stekla sam neku vrstu samopouzdanja nakon što sam postala majka. Zahvalila sam svom tijelu i sebi što sam iznijela jedan život, a to mi je kao ženi i osobi dalo veliko samopouzdanje. Zahvalna sam na svakoj dosadašnjoj sekundi jer je to natjeralo Dadu i mene da više komuniciramo, da se još više zbližimo i da sve okrenemo na pozitivno. Imaš priliku odgajati malo biće koje iz dana u dan nauči nešto novo. Ima li što ljepše?! Zato mi nespavanje i plakanje nisu nikakav problem, ali naravno da imam oscilacija jer je to ljudski – kaže Helena, naglašavajući da joj je suprug veliki oslonac.

– Divan je s Lolom i odličan je u svemu. Ništa mu ne trebam reći što se tiče nabave, trgovine, tržnice... Sve vidi, registrira i obavi, a da ne kažem ni riječ, što je prekrasno – zadovoljna je glumica.

>>Helena Minić i Dalibor Matanić vjenčali se u crkvi svete Foške!

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:17 07.04.2017.

Posao dvorskih luda je da zabavljaju narod, a ne da drže predavanja o svojim "mudrostima". Znači šuti i pleši mečko.

DU
Deleted user
09:24 07.04.2017.

Krasno. Jos jedan clanak o velikoj glumici i njenom razmazenom potomku. Nadam se da muzic nece ostati bez drzavnih dotacija kako bi mogli uzivati u njihovim megahitovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije