Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katarina Maloča-Mrčela

Glasnogovornica EP-a: Zahvaljujući košarci odlično govorim turski 
i bugarski

24.08.2015., Zagreb - PR menadzerica Eurobasketa 2015. Katarina Maloca Mrcela. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.08.2015.
u 18:00

U sklopu Europskog košarkaškog prvenstva bit će i bogat zabavni program, a na otvaranju svira Prljavo kazalište

Zahuktavaju se pripreme za Europsko košarkaško prvenstvo koje će se dijelom održati i u Zagrebu od 5. do 10. rujna. Uza sportski program organizatori su pripremili i puno zabave za navijače.

Prvenstvo će biti otvoreno 3. rujna na Trgu bana Jelačića u 20.30 sati uz plesnu skupinu Escape, breakdancere, mažoretkinje i Đanija Stipaničeva, koji će otpjevati hrvatsku himnu, a očekuje nas i veliki koncert Prljavog kazališta. Sve dane prvenstva na glavnom zagrebačkom trgu bit će postavljena i fan zona u kojoj će se gledati utakmice. A za dobru suradnju s medijima i pravodobne informacije brine se PR menadžerica i glasnogovornica EuroBasketa 2015. Katarina Maloča-Mrčela, bivša kapetanica hrvatske košarkaške reprezentacije, koja bez košarke ne može pa je nastavila igrati i nakon što je postala majka malog Marina.

Sedam godina u Turskoj

– Petnaest godina igrala sam vani i upoznala puno zemalja. Sedam godina bila sam u Turskoj, igrala sam i u Izraelu, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Bugarskoj. Najviše me se dojmila Turska, u koju sam otišla s 21 godinom. Tamo sam igrala najbolje, bila sam MVP prvenstva, ali i zaradila prvu ozbiljniju plaću – priča Katarina koja je odlično savladala turski jezik.

– Kada dođete profesionalno igrati u inozemstvo imate toliko obaveza da vam ne preostane puno slobodnog vremena. Nekako i nemate osjećaj da ste vani. Razlika je između Turske i Izraela to što se u Izraelu trenira samo jednom dnevno, a to nije dobro za mlade igrače koji bi trebali vježbati i u teretani - dodaje Katarina. Dobra stvar igranja u inozemstvu je i što se mogu naučiti strani jezici, tako da Maloča-Mrčela odlično govori engleski, turski i bugarski, a sporazumijeva se na talijanskom i francuskom. – Kada igrate vani, klub vam omogući da učite jezik i to je odlična stvar – objašnjava Katarina.

Marino ne voli loptu

Za sportaše nije neuobičajeno da bračne drugove nađu u sportskim vodama. Katarina je udana za Gojka Mrčelu, nekadašnjeg golmana Šibenika, i majka je petogodišnjeg Marina.

– Počela sam ponovno studirati, nakon što sam završila višu ekonomsku školu. Na četvrtoj sam godini studija za odnose s javnošću i studija medija na VERN-u, a za fakultet igram i košarku – sa smiješkom kaže Katarina i dodaje da se studentice prema njoj ne ponašaju kao prema zvijezdi. Među njima ima još bivših košarkašica.

– Moj sin Marino ima pet godina, a iako su mu mama i tata igrali sportove s loptom, on ima averziju prema lopti. Bio je sa mnom kad sam igrala u Turskoj, i znao je da u dvorani mora biti miran. Stoga ne pokazuje nikakvu volju za loptom. Zato trenira plivanje – kaže Katarina.

Maloča je udajom za Gojka Mrčelu postala šibenska nevjesta, a već je odavno zaljubljena u Krešimirov grad.

– Šibenik je prekrasan. Ljeti smo uvijek tamo, u Šibeniku su i moje košarkašice Tihana Abrlić-Jurić, Korana Longin, Anđa Jelavić i druge.

Kao i svi, Katarina puno očekuje od naše reprezentacije na Europskom prvenstvu, no mišljenja je kako nam ni u ženskoj, ni u muškoj košarci nisu potrebni stranci u reprezentaciji.

– Možda će se netko ljutiti na mene, ali ja sam uvijek iskrena, pa ću reći da nisam za strance u reprezentaciji, ali to je stvar trenera koji odlučuje je li mu stranac potreban ili ne – kaže Katarina Maloča-Mrčela, koja ipak ne bi nikad bila trenerica.

– Puno me ljudi to pitalo, ali mislim da sam se puno istrošila u košarci. Današnje igračice su se promijenile i više nema toliko ozbiljnosti. Vjerojatno bih bila jako stroga, pa je onda bolje da i ne pokušavam – priznala je na kraju Katarina.

>>Zanemarile su poglede ispod oka i dokazale da o sportu znaju koliko i dečki

>>Sandra Špičić, pojačanje PR-a Dinama: I marketingom vratiti publiku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije