Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fino

Karmela Vukov Colić ima idealan recept za ukusan ručak za koji ne morate sate provoditi uz štednjak

Foto: Grgur Zucko/Pixsell
1/7
22.01.2022.
u 12:29

Voditeljica uvijek rado s pratiteljima na Instagramu podijeli recepte za koje provjereno zna da su ukusni i ne zahtijevaju previše vremena.

Voditeljica Karmela Vukov Colić zaljubljenica je u putovanja i gastronomiju, gledatelji Laudato TV- a imaju priliku gledati fina jela i recepte koje Karmela dijeli s njima, a prošle godine je objavila i dvije knjige recepata : "Kuhinja života' u kojoj se nalazi 120 obiteljskih recepata i knjigu 'Kuhinja sv. Hildegarde za svaki dan'.  Karmela redovito i na svom Instagramu s pratiteljima dijeli recepte koji su brzi i ukusni pa je tako sada podijelila s njima ideju za fini ručak koji ne zahtijeva previše vremena.

- Danas malo o junećim šniclima (i teleći će, jasno, funkcionirati skroz dobro). Ukratko, kad vam se ne stoji dugo za štednjakom, kad očekujete goste ili kad, bez nekog velikog razloga, želite ukusan i okusima bogat mesni obrok:

ŠNICLE U VINU

6 junećih šnicli nasolite, popaprite i utrljajte u krušne mrvice. Kratko ih propržite na vrućem ulju, a zatim ih slažite u vatrostalnu posudu. Neka posuda bude manja, a dublja (da možete složiti odreske u redovima). Na dno stavite prvi sloj mesa, obilno pospite sjeckanim češnjakom i peršinom (trebat ćete ukupno oko 4-5 češnjeva češnjaka i 1/2 vezice peršinovog lista - korigirajte po svom ukusu), potom drugi red mesa, češnjak i peršin, 3 red mesa i što? Češnjak i peršin, naravno 😉! Sve prelijte bijelim vinom. Nek prekrije odreske. Pokrijte poklopcem (ili folijom ako vaša posuda nema poklopac) i zaboravite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. I to je to! 🎉

Uz odreske poslužite pire ili (poput mene) rižu koju sam pekla uz njih u pećnici. - napisala je voditeljica detaljno recept i još je dodala i recept za ružu.

 

 

- Ajde još i riža 😜 (kad već pišem): U drugu vatrostalnu posudu stavite: 2 žlice maslinovog ulja, 1,5 šalicu riže, 1 nasjeckan češanj češnjaka, sol, malo Vegete (ne mora, ali je finije) i 3 šalice vode. Poklopite i pecite na 180 stupnjeva 50-60 min. (Na pola pečenja možete malo promiješati.)

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glumačko ostvarenje godine

 

Ključne riječi

Komentara 2

BU
burza
13:17 22.01.2022.

U to se sa vinom pomjesa zlica senfa i onda zalije

ZS
zspanco
00:21 23.01.2022.

Imam ja bolji recept. Ketering. Brže, jednostavnije ne može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije