Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni dokumentarac

Karamarko: Ne cenzuriram HTV, snimili su loš film

karamarko
Patrik Macek
Autor
Ivanka Toma
30.09.2009.
u 16:30

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izravniji je od priopćenja i kaže da je od HTV-a naručen dokumentarni film koji bi dao pregled proteklih 19 godina rada policije, od njezine uloge u Domovinskom ratu do aktivnosti danas.

Dokumentarni film o policiji koji nije prikazan na Hrvatskoj televiziji nije emitiran ni na središnjoj proslavi u povodu Dana policije, na svečanoj akademiji koja je bila održana u utorak. Razlog je, piše u priopćenju Ravnateljstva policije, što dokumentarac kvalitetom i sadržajem ne odgovara namjeni za koju je naručen.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izravniji je od priopćenja i kaže da je od HTV-a naručen dokumentarni film koji bi dao pregled proteklih 19 godina rada policije, od njezine uloge u Domovinskom ratu do aktivnosti danas.

- To je trebao biti promidžbeni film koji smo namjeravali prikazati na središnjoj svečanosti u povodu Dana policije i koji bi služio kao dar gostima MUP-a - rekao je ministar, napomenuvši da se naručeni dokumentarac koji je MUP namjeravao platiti HTV-u pretvorio u izjave političara o radu MUP-a.

- Znam što političari misle o radu policije i što će o tome reći kada su na poziciji, odnosno kad su u oporbi - rekao je Karamarko i dodao da se nadao da će u filmu o policiji govoriti policajci sudionici Domovinskog rata.

U priopćenju koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec piše da je izrada filma zatražena od HTV-a zbog njegove bogate arhivske građe o policiji.

Urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić također je rekla da se film nije trebao prikazivati na HTV-u, a autor dokumentarca Dražen Stefanov tvrdio je suprotno.

Ključne riječi

Komentara 10

LO
Longday
17:23 30.09.2009.

ako nadležni policijski kadrovi kažu da ovaj film ne zadovoljava i nije prikladan za objavu onda su to izvorne informacije i riječi struke stoga mislim da nema drugog načina nego da filom bude otkazan!!!

HV
hdz=Veleizdaja
18:56 30.09.2009.

film o policiji? To je neka komedija? scenario1: glavna radnja \"filma\" je kako je jedan nekadašnji pendrekaš,nakon 78 minuta uspio napisat parkirališnu kaznu ! scenario2: kako smo beskućniku dokazali da je shakal scenario3: \"u Hrvatskoj nema organiziranog kriminala\" scenario4: kako je murja uspješno zaplijenila 1,0023455 mg marihuane,nakon mjeseci operativnog rada i praćenja sumnjivaca scenario5: \"kako se pripremamo za masovne prosvjede\" scenario6: kako je ekipa specijalnih postrojbipreventivno išamarala dvogodišnju curicu

PI
Pippo9
17:05 30.09.2009.

Dokumentarni film o policiji koji nije prikazan na Hrvatskoj televiziji nije emitiran ni na središnjoj proslavi u povodu Dana policije, na svečanoj akademiji koja je bila održana u utorak.film nije adekvatan i to je to ne vidim u cemu je problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije