Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem riješen

Kanal izdavača Croatia Recordsa konačno je vraćen na YouTube

Zagreb: Promocija albuma Duška Lokina
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
04.11.2023.
u 11:12

Kanal je s pve platforme nestao u srijedu kada je direktor tvrtke Želimir Babogredac izrazio sumnje o hakerskom napadu, a nakon toga su se pojavile optužbe vezane za autorska prava...

Ovog tjedna je YouTube kanal naše najstarije diskografske kuće Croatia Recordsa izbrisan s ove platforme. U jednom danu su tako korisnicima postale nedostupne pjesme brojnih poznatih izvođača, a srećom taj je problem sada riješen i kanal Croatia Recordsa te sve pjesme njihovih izvođača su opet vraćene na YouTube. Kada se u srijedu ovaj problem pojavio direktor tvrtke Želimir Babogredac nam je, nakon što je kanal izbrisan, rekao kako je radi o hakerskom napadu te objašnjava da se radi na ovom problemu.

Ubrzo nakon toga su pak došle optužbe iz srpske tvrtke Connect Network vezane uz autorska prava. Oni su tvrdili da je Croatia Records izdala nekoliko albuma bez autorskih prava, a radi se o albumima na kojima su kompozicije Tome Zdravkovića. Connect Network tvrdi da su zbog ovih razloga poslali elektroničke opomene YouTubeu zbog kršenja autorskih pravima na ovom kanalu. YouTube je izrazito osjetljiv na autorska prava, a svaki sadržaj provjeravaju. Ove događaje prokomentirao nam je i Babogredac, direktor Croatia Recordsa. Babogredac je kazao da su problemi prava riješeni.

- Znamo za probleme firme i nasljednika Tome Zdravkovića i sve je regulirano - kazao nam je Babogredac te pojasnio da se o tome pobrinuo Dragan Bjelogrlić prije snimanja filma o pjevaču te je nakon toga došao u diskografsku kuću tražiti neke od pjesama koje se mogu čuti u filmu. Kada je kanal nestao s platforme Babogredac je izrazio sumnje o hakerskom napadu i objasnio kako ga namjerava riješiti.

- Izgleda da se radi o hakerskom napadu. Ja sam poslao moje ljude u London da vide što se tamo događa i za dan, dva ćemo znati. Najvjerojatnije je hakerski napad, a možda je i neka ucjena, neka zločestoća je, sigurno - kazao je te pojasnio da se u Londonu nalazi YouTube odjel usko vezan uz Balkan. - rekao nam je u srijedu, a jučer je kazao kako se nada da će svi problemi biti otklonjeni do danas te da će se kanal opet pojaviti na YouTubeu, što se danas i dogodilo.

VIDEO Mia Dimšić otkrila svoj talent: 'Možda to znači da nešto nije uredu sa mnom, ali nosim se s tim'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije