Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Momci s Madisona

Kako su marketinški stručnjaci pokoravali svijet u 60-tima

02.02.2009.
u 10:01

Marketinški stručnjaci šezdesetih godina prošloga stoljeća kojima je zadatak prodati rog za svijeću u uvijek glamuroznom i poslovno okrutnom New Yorku – okosnica je serije “Momci s Madisona” koja se ponedjeljkom prikazuje na Drugom programu HTV-a.

Serija autora Matthewa Weinera dosad je osvojila tri Zlatna globusa i šest Emmyja, a prikazuje privatne i poslovne uzlete i padove mladih i uspješnih marketinških stručnjaka koji se pokušavaju izboriti za vodeću poziciju u nemilosrdnom svijetu reklama i oglašavanja.

Glavna faca u seriji je Don Draper (John Hamm) iz oglašavačke agencije Sterling Cooper, koji osim poslovnih uspjeha niže uspjehe i kod pripadnica ženskog roda, što mu je najbolja hrana za ego. Njegov partner u firmi je Roger Sterling (John Slattery), koji je kao i Don bio pravi ‘loverboy’ sve dok mu dva srčana udara nisu promijenila pogled na život te je shvatio da postoje važnije stvari od toga.

Pete Campebll, kojega glumi Vincent Kartheiser, mladi je i ambiciozni financijski direktor koji bi dušu prodao vragu za uspjeh. Sve uredske tajne zna seksi Joan Halloway (Christina Hendricks), koja istovremeno održava nekoliko veza s poslovnim partnerima nadajući se da će se tako probiti do vrha, a slično razmišlja i Elizabeth Moss (Peggy Olson), bivša Donova tajnica koja karijeru gradi preko kreveta.

Zakulisne igrice marketinških stručnjaka u savršeno skrojenim odijelima, kojima je “hobi” grcanje u alkoholu a seks im je najdraža tjelesna aktivnost, brzo su osvojile publiku i televizijske kritičare. I publika i kritika kao najvrednije u seriji ocijenile su to što su odnosi prikazani u duhu šezdesetih godina, a velik plus daju i odličnim kostimima. Dotični odnosi jednako su beskrupulozni kao i danas u egoističnom svijetu reklama, razlika je u tome što su žene tada tek počele svoju borbu za samostalnost, kontracepcija je bila tabu-tema, dok je etičnost na radnome mjestu bila daleka budućnost.

Ako ste nostalgični za razdobljem 60-ih, uredno zalizanim frizurama i uskim suknjicama tog vremena, te ako još volite dramski zaplet, ova serija bit će za vas prava poslastica!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije