Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
heroina

Kakav talent! Danijela iz 'Zvijezda': 'Sljepoća me ne sputava - skijam, sviram klavir i studiram'

Foto: RTL
1/3
25.10.2018.
u 18:16

Među ovogodišnjim kandidatima 'Zvijezda' našla se i jedna posebna djevojka koja u sebi nosi snagu pravog borca.

24-godišnja Danijela Vidas rođena je prerano te je zbog toga postepeno gubila vid, a potpuno je oslijepila s četiri godine, dok se njezina sestra blizanka rodila paralizirana. Danijela dolazi s otoka Raba, ali se sa sedam godina preselila u Zagreb te krenula u školu za slijepe i slabovidne osobe. Iako joj je bez obitelji, koja i dalje živi na otoku, u početku bilo jako teško, brzo se snašla i priviknula na život u užurbanoj metropoli.

Studira poslovnu ekonomiju i svira klavir

Danas je potpuno samostalna, studentica je treće godine Poslovne ekonomije na Ekonomskome fakultetu u Zagrebu i živi u studentskome domu. Uživa u  glazbi koja zauzima velik dio njezina života, a prati je od najranijeg djetinjstva. Još je kao djevojčica pjevala s trima starijim sestrama, a kasnije je upisala i završila osnovnu glazbenu školu.

''Meni glazba u životu predstavlja jako puno jer pjevam cijeli život. Sviram klavir, a pjevala sam i na brojnim školskim pjevačkim natjecanjima te sam tu uz različite bendove stekla dosta iskustva i još više zavoljela glazbu'', kaže Danijela pa dodaje, ''smatram da glazba oplemenjuje čovjeka. Kada pjevaš, uvijek moraš dati cijelog sebe u pjesmu i na neki način proživjeti sve stihove da bi do publike stigla ta emocija''.

Sve okreće na šalu i nikad se ne žali

Najveća životna želja joj je postati pjevačica te posebno ističe da ima veliku želju učiti, truditi se i raditi na svojim vokalnim sposobnostima, a upravo se iz tog razloga odlučila okušati i u 'Zvijezdama'.

''Htjela bih da prepoznaju moj talent, volju i želju. Znam da sam slijepa i znam da sam po tome već etiketirana samim time što nosim štap. Drugačija sam već kad me ljudi vide na ulici. Ali baš zato želim u javnosti zagovarati i promovirati slijepe osobe u nekom pozitivnom kontekstu. Uz podršku, mi možemo puno toga. Uvijek idem na pozitivu i šalu, ne volim se žaliti da mi je teško i da nešto ne mogu'', kaže ova svestrana djevojka. Što se glazbenih žanrova tiče, Danijela najviše sluša pop i rock, a od izvođača posebno ističe Vannu, Miju Dimšić i Ninu Badrić, koju je i poželjela za mentoricu u showu.

Obožava skijati

No, osim pjevanja, velika Danijelina ljubav je i sport, točnije skijanje! Kada je bila mala, ističe, rijetko je vrijeme provodila na snijegu, no uvijek su je fascinirale skijaške utrke koje je njezina obitelj pratila na televiziji, a posebice zvuk skija koje klize po snijegu. ''Zanimalo me kako to izgleda. Kad sam došla u Zagreb u školu, u četvrtom me razredu profesor tjelesnog nagovorio da krenem na skijanje. Roditeljima je isprva bilo nepojmljivo da je to moguće, ali sam ih uspjela nagovoriti. Prvi put sam učila skijati u jednom kampu u Italiji. Tu se stvorila ta ljubav, a kasnije sam krenula i na razna natjecanja. Skijam i danas jer mi to stvara jednu pozitivnu energiju, osjećam se korisno u društvu jer radim nešto dobro za sebe'', kaže Danijela koja trenera prati na skijama slijedeći njegov glas.

Njezina obitelj i prijatelji, ističe, već su navikli na njezina česta putovanja, različite pjevačke nastupe i školska natjecanja. ''Oduševljeni su jer svi me pitaju kako imam snage, volje i vremena stalno se smijati i biti pozitivna. Ja sam takva i moja obitelj me podržava. Bez obzira što sam slijepa, šaljem tu pozitivnu energiju svojoj obitelji jer se sa mnom stalno nešto događa.''

Hoće li ova iznimna djevojka svojim optimizmom i emotivnom životnom pričom oduševiti i rasplakati žiri, doznajte u subotu u 21:10, u novoj epizodi RTL-ova glazbenog show 'Zvijezde'.

Pogledajte i koje su turske sapunice bile najgledanije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije