Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilo je i tehničkih poteškoća

Kad program uživo postane kaos! Prisjetili smo se gafova naših voditelja: 'Imamo ovdje voditeljicu banke sperme...'

Foto: Screenshot HRT/Nova TV
1/10
25.09.2022.
u 10:00

Gledatelji su na televiziji svjedočili brojnim pogreškama, ili tehničkim ili onim ljudskim, a takvi gafovi nisu rijetkost u programu koji ide uživo

Gafovi i tehničke poteškoće u televizijskim emisijama nisu rijetka pojava, pogotovo kada program ide uživo, zbog čega voditelji moraju razmišljati i reagirati na njih u sekundi. I dok je to ponekad jako smiješno, nekad stvori veliku nervozu. Najnovije greške gledatelji su uočili na Novoj TV, a radilo se o Dnevniku u 20:15 i Vijestima u 17 sati. Voditeljica Vijesti u 17, u utorak, Valentina Baus u jednom je trenutku najavila javljanje reporterke Petre Buljan koja se trebala javiti s Iblerova trga gdje se održavala sjednica predsjedništva SDP-a. No, u trenutku kada ju je kamera prikazala, Buljan nije znala da je u eteru. 

"Strašno, baš prekrasno...", moglo se čuti kako reporterka govori prije nego što su iz režije ugasili ton. Voditeljica Valentina Baus odmah se ispričala gledateljima zbog tehničkih poteškoća.

Samo dan prije, ista televizija imala je nešto većih poteškoća zbog kojih nije emitiran jedan sportski prilog te vremenska prognoza. Poteškoće su počele s pokušajem emitiranja sportskog teniskog priloga o osvajaču US Opena i nove teniske senzacije Carlosa Alcaraze. 

"Čudesni Španjolac postao je najmlađi teniski broj 1 u povijesti", najavila je voditeljica sportskog dijela Dnevnika Anamarija Vuković, no prilog se nije odvrtio te je Anamarija krenula sama čitati dalje vijesti. "Eto, stigli smo i do kraja ovog uzbudljivog i napetog sportskog dana", na kraju je kazala voditeljima Romini Knežić i Petru Pereži.

Foto: Screenshot Nova TV

"Da, cijeli dan je napeto, Anamarija", odgovorila joj je Romina, a Petar se ubacio i komentirao: "Na svim područjima, čini mi se..." Nakon toga Romina je gledateljima najavila prognozu, no nakon reklamnog bloka, prognoze nije bilo.

A ni Hrvatska radiotelevizija nije bez grešaka. U ožujku ove godine Šime Kovačević, reporter HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' javio se uživo iz Splita gdje je imao intervjuu s voditeljicom razmjene sjemena starih i udomaćenih sorti povrća Antonijom Mihaljević kada mu se dogodio gaf. Naime, zbunila ga je njezina titula pa ju je nezgodno predstavio

Foto: HRT screenshot

"Imamo ovdje voditeljicu Dalmatinske banke sperme", započeo je Šime koji se potom zaustavio, nakon čega su se oboje počeli smijati. "Ispričavam se gledateljima. Ono smo se malo prije zezali", ispravio se reporter, a zatim su nastavili svoj razgovor o razmjeni sjemena starih i udomaćenih sorti povrća, a zasigurno su nasmijali i gledatelje. Prošle godine, u jeku koronavirusa i mnogih naziva sojeva koji su se pojavljivali, ni HRT-ova voditeljica očito nije mogla sve popamtiti kako treba pa se u jutarnjem programu malo zbunila. Glavan Budija rekla je kako se u svijetu trenutačno sve više govori o lambada soju koronavirusa. 

"Raste broj novih slučajeva uzrokovanih ponajviše delta-sojem virusa, ali sve se više spominje i lambada soj, koji je prvi put otkriven još prošle godine u zemljama Južne Amerike", kazala je voditeljica u Vijestima. Naravno, riječ je ipak bila o lambda-soju virusa. Osim toga, nekoliko sekundi kasnije omakla joj se i pogreška u eteru te je umjesto u "svijetu" kazala u "svitu". 

Foto: HRT screenshot

A problem je i kada se tonovi voditelja ne isključe na vrijeme. Takva jedna situacija gledatelje je posebno nasmijala u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kada je voditelj Davor Meštrović komentirao sugovornika u prilogu, a to se, dakako, nije smjelo čuti. Naime, kolegica Zlata Muck Sušec najavila je prilog o studentskoj utrci koja će se održati u Osijeku. Novinar Hrvoje Šimunović krenuo je razgovarati sa studentom koji je u rukama držao plakat utrke, a tonski majstori u studiju nisu isključili Meštrov mikrofon pa su gledatelji mogli čuti njegov komentar. "A vidi ovaj jadan, donio je taj papirić", komentirao je Meštrović, ne znajući da je ostao u eteru. Brzo nakon, voditelj se ispričao. 

Foto: HRT screenshot

Bilo je tu svakakvih situacija s krivom slikom na ekranu, prekida priloga, filmova kada to nije bilo po planu, i slično. Naravno, ništa nije za zamjeriti tolikom tehnološkom servisu s toliko ljudskog faktora jer, kako kaže poznata izreka: "Griješiti je ljudski, opraštati božanski".

VIDEO>> Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije