Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rubu znanosti

Kad ne radi Krešimir Mišak sluša stare ploče dugo u noć

Kresimir Misak
Petar Glebov/Pixsell
21.04.2013.
u 12:02

Grupa u kojoj je Krešo pjevač, gitarist i jedan od tekstopisaca, snimila je novi album “Uspon i pad Četvrtog Reicha” pa su na stalnoj turneji po zagrebačkim klubovima. Dueti ga, kaže, ne zanimaju, a i tko bi, smije se, htio pjevati s njim

Ljubitelji neobičnog ponedjeljkom oko 23 sata ne žele raditi ništa drugo nego gledati “Na rubu znanosti”. Mistični događaji, kvaziznanost, neobjašnjivi fenomeni... ljude privlače otkad je svijeta pa ne čudi da emisija koja se emitira već 11 godina spada među najdugovječnije na HTV-u.

– Tadašnji urednik Znanstvenog programa Domagoj Burić smislio je naziv i pitao me želim li raditi takvu emisiju – prisjetio se početaka Mišak i nastavio o rubnim temama:

– Danas mi se čini da je jedna od glavnih rubnih tema svijest, ali tada sam počeo s onim što sam dosta dobro poznavao, s “klasičnim” temama poput Atlantide, NLO-a, općeg potopa, parapsihologije... Emisije u sebi imaju neki organski aspekt, kao i ljudi, rađaju se, mijenjaju, razvijaju i jednog dana umiru.

Najizazovnije emisije bile su mu one u kojima je imao jednu priliku i izuzetnog gosta, ali pamti i one riskantne.

– Sjećam se emisije o svinjskoj gripi. Danas svi znaju da se radilo o prevari. No, u tih nekoliko mjeseci histerije, kad su ministri pred kamerama zavrtali rukave i cijepili se, kad su mediji prenosili netočne i vijesti, kad je stvorena cijela pseudostvarnost, nije ti sasvim ugodno na televiziji govoriti da je to obična prevara – kaže.

I dok jedni vjeruju u evoluciju, drugi u Isusa, treći u globalno zatopljenje... pitali smo ga u što on vjeruje?

 – Još sam u iščekivanju pravih potvrda za te mentalne koncepte. U međuvremenu, vjerujem u organski, koherentni pogled na svijet kojim ne vladaju zakoni i konstante, već navike i koji se stalno mijenja zato što to potkrepljuju podaci, a ne zato što se to meni sviđa – priča čovjek svestran koliko i teme koje obrađuje, pa uz posao i svira, piše... a kada ništa ne radi, opušta se na poseban način:

 – Slušam stare ploče do dugo u noć...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije