Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Pečenjev:

Kad Daniel Craig ode u mirovinu, ja ću biti novi James Bond

06.06.2015., Bjelovar, Ki u bjelvorskomv u svom rezijskom prvijnecu ujedno tumaci i glav
Foto: Pixsell
1/5
08.06.2015.
u 20:19

Vruće je to pitanje jer uloga najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, Jamesa Bonda, najpoželjnija je rola koje bi se rado domogli brojni svjetski glumci

Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig... Tko će nastaviti niz?

Najpoželjnija uloga

Vruće je to pitanje jer uloga najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, Jamesa Bonda, najpoželjnija je rola koje bi se rado domogli brojni svjetski glumci. Među njima je i jedan glumac iz Hrvatske. Doduše, još uvijek ne tako poznat kao Goran Višnjić čije se ime također spominjalo u igri za ulogu agenta 007, ali u svakom slučaju, neustrašiv baš poput kultnog britanskog špijuna.

Njegovo je ime Pečenjev, Igor Pečenjev, a dolazi iz Bjelovara u kojem je u subotu priredio i premijeru filma "Double-O" o hrvatskom Jamesu Bondu. Riječ je o kratkometražnom filmu o Dubrovčaninu Dušanu Dušku Popovu koji je poslužio kao inspiracija Ianu Flemingu za lik Jamesa Bonda. Pečenjev je film režirao, napisao scenarij, odigrao glavnu ulogu i, kaže nam, njime označio početak kampanje za novog Jamesa Bonda.

– Želim postati sedmi James Bond. Znam da to zvuči odvažno, ali vjerujem da imam ozbiljne šanse. Daniel Craig će uskoro navršiti 50 godina i ide u mirovinu. Fizički profil je tu, a i dosad sam igrao uloge špijuna i tajnih agenata. Uz to, naglasak sam brusio u Kanadi. Dugo već radim na ovom projektu. Znate kako se kaže, za uspjeh preko noći trebalo mi je deset godina – govori nam Bjelovarčanin koji se može pohvaliti da je snimao i s Collinom Farrellom u filmu "Total Recall" ali i Idrisom Elbom, kojeg se spominje kao mogućeg prvog crnog Bonda.

Od posljednjih uspjeha ističe ulogu u seriji "Granice zločina" koja se snima u Pragu, a u kojoj glavnu rolu glumi upravo Višnjić.

Veliki ga zalogaji ne straše

Zanat je brusio upravo u Češkoj gdje je i sniman "Double-O", a na Glumačkoj akademiji u Pragu Igor je i diplomirao i to s najboljim ocjenama te je proglašen glumcem generacije 2014.

– U Pragu me primijetila casting menadžerica Nancy Bishop, a kako sam od malih nogu na sceni, upoznao sam prave ljude koje sad mogu povući za rukav i pogurnuti svoj film – nastavlja Igor. Svjestan je, kaže, da je uloga u hollywoodskoj verziji Jamesa Bonda velik zalogaj, ali to ga ne straši.

– Svim sredstvima borit ću se da moj plan zaživi i da postanem James Bond. Svjestan sam da je to težak posao i znam što me čeka, ali slijedim svoje srce. Kako se uopće ulazi u igru za konkurenciju za audiciju za ulogu Jamesa Bonda, zanimalo nas je.

– Kopiju filma poslat ću direktno producentici, a ostalo je umrežavanje. Treba znati prave ljude i baciti im bubicu u uho, što sam ja i učinio, a nadam se da će i ovaj film koji će od 1. srpnja biti dostupan na YouTubeu pripomoći. Upiti za film stižu mi već iz Amerike i Indije – pojašnjava nam Igor. Pravi je fan Jamesa Bonda koji se ponosi kolekcijom Flemingovih djela o agentu s dozvolom za ubijanje,

– Flemingov mi je lik jako blizak. Ima taj neki posebni šarm i uvijek uspijeva spojiti tu šarmantnu stranu s opakom stranom tajnog agenta, kaže Igor koji se u nečemu ipak razlikuje od Bonda.

– Veliki sam romantičar. Tip sam koji vjeruje u ljubav. To može biti malo nezgodno jer kad glumim ženskaroša, uvjerljiv sam, sa smiješkom kaže otkrivajući da je slobodan jer mu rad na filmu nije ostavio vremena za društveni, a ni ljubavni život. Priču o Dušku Popovu pretočio je u film jer ga je fascinirala priča o dvostrukom tajnom agentu prema kojem je nastao Bond.

– Film je životan, ali špijunski. Propitkuje drugu stranu života tajnog agenta koji nikad ne zna što će se s njim dogoditi i kako će se to odraziti na njegov privatni život – govori nam Igor i nada se da bi "Double-O" uz pomoć ulagača mogao prerasti u dugometražni film ili TV seriju koja bi priču o hrvatskom Jamesu Bondu učinila svjetski poznatom, a njega približila željenoj ulozi.

>>Uvijek sam bio pozitivan tip, uvjeren da treba zasukati rukave, a ne kukati

>>Goran Višnjić u ulozi akcijskog junaka na krovu hotela privlačio poglede znatiželjnika

Komentara 2

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
20:54 08.06.2015.

Prvi je kriterij za biti Bond da je glumac britanac... Bjelovar nije u Britaniji. A znate li tko je bio prvi prvi 007? David Niven u "Casino Royale", u kojem je igrao i Peter Sellers...bio je to ipak malo različitijii film od onih na koje smo navikli s James Bondom...

CE
centirion
06:17 09.06.2015.

Slažem se! Glavni je uvijet da mora biti Englez sa strogim engleskim akcentom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije