Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glamurozna kuharica

Josipa Pavičić Berardini: Sinovi vole moju Shrek juhu

josipa pavičić
13.10.2012.
u 12:05

Spisateljica i zvijezda reality showa “Farma” gledateljima u “Glamuroznoj kuharici” na Novoj TV predstavlja jednostavna jela s naglaskom na talijanskoj kuhinji

Kad je Josipa Pavičić Berardini sa samo sedam godina ispekla brdo palačinki i napravila tortu od njih, njezini ukućani na njene su kulinarsko eksperimentiranje gledali kao na prolaznu dječju igru, no Josipina zaigranost u kuhinji aktivna je i danas. Kulinarske vještine i maštovite recepte odlučila je podijeliti i s drugima u rubrici “Glamurozna kuharica” koja se svakog petka prikazuje u sklopu In Magazina na Novoj TV.

– U manje od deset minuta pokušat ću pokazati što se u kratkom vremenu može skuhati s namirnicama koje su nam svima dostupne i za čiju nam pripremu ne trebaju profesionalni aparati. Pokušat ću i osmisliti jela koja ne koštaju puno te predjela koja su izvrsna za grickanje uz utakmicu, poput polpeta od tikvice – s puno žara o kuhanju priča Josipa prisjećajući se kako je kuhanju ozbiljno pristupila sa 16 godina, kad se osamostalila. Tada je najčešće pripremala piletinu s raznim umacima, punjene paprike, meso u umaku od graška i domaći kruh, a posebna specijalnost postali su joj kolači. Pravom čarobnicom u kuhinji pokazala se u reality showu “Farma”, gdje je od samo nekoliko namirnica znala pripremiti poslastice.

Iako poslovica kaže kako put do srca voljene osobe zapravo vodi kroz želudac, u Josipinu slučaju bilo je drukčije jer je supruga, talijanskog poduzetnika Nicu Berardinija, oduševila i prije nego što se uvjerio u njezine kulinarske sposobnosti.

 – Kad se s nekim upoznaš u 30-ima, onda nema više one mladenačke neobuzdanosti i šetanja po ružičastom oblaku, jednostavno smo se prepoznali na unutarnjoj razini, a to što znam kuhati sigurno nije bilo naodmet – s osmijehom će Josipa. Kao talijanska nevjesta u posljednje je vrijeme dosta pod utjecajem te kuhinje.

 – Puno sam toga naučila u Italiji, počevši od same dekoracije stola kojoj pridaju veliku važnost. Svekrva me naučila sve o tjestenini i pripremi njihovih umaka koji su u 80 posto slučajeva gotovi u desetak minuta. Parmezan mi je sad glavna namirnica koju uvijek moram imati u hladnjaku, i to ne onaj u vrećici, nego u komadu. Čak sam zavoljela i feferone i koristim puno više začina, koje u teglicama nosim kamo god idem – priča novinarka i spisateljica. Na maminu kuhinju jednoipolgodišnji Rocco nema prigovora, dok 12-godišnji Vito u zadnje vrijeme više voli jesti sendviče i hamburgere nego kuhanu hranu, ali dosjetljiva mama i tu je pronašla rješenje.

 – Kad želi hamburger, napravim mu zdraviju varijantu od puretine. Juha od zelenog povrća Viti nije bila omiljena sve dok mu nisam rekla kako je to Shrekova juha. Nekad se zna naljutiti na mene pa kaže kako je u školi jeo odličan bolonjez i kako ja takav ne znam spremiti, ali zapravo uvijek pojede sve što skuham – zadovoljno će Josipa.

 Talijani obično kažu kako nitko ne zna kuhati kao njihova mama, ali Josipa kaže kako je njezin Nico po tome nije tipičan Talijan.

 – Zadovoljan je mojom kuhinjom, ali još ne znam pripremiti lazanje kao njegova mama, tu stavku još nisam svladala – kaže Josipa.

Ključne riječi

Komentara 2

SE
sestrićna
12:38 13.10.2012.

koliko je ova prezimena promjenila..

LO
Lorenz
14:10 13.10.2012.

Malo je propala. Kano se ono kaže 'grohnula'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije