Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sulejman

Još jedna ljepotica, sultanija Šah, spletkari po Topkapiju

Sulejman Velicanstveni
23.03.2013.
u 13:03

Kao novo pojačanje serije sultanija unosi dodatni nemir jer gledatelji ispočetka neće znati na čijoj je strani, Hureminoj ili Hatidžinoj? Ni jedna od njih dvije, naime, ne zna da Šah zna sve o Hureminim hirovima i Hatidžinim spletkama

Sestra Sulejmana Veličanstvenog, sultanija Šah stiže u Topkapi palaču. Iako ju je osobno pozvala sestra Hatidže, Hurem se silno obradovala upoznavanju još jedne Sulejmanove sestre koju prije nije imala priliku vidjeti. Hurem će se prema njoj lijepo odnositi, ljubazno ju ugostiti u palači, što se nimalo neće svidjeti neprijateljski raspoloženoj Hatidže.

Prevarila je Hurem

Sultanija Šah kao novo pojačanje u seriji “Sulejman Veličanstveni” unosi dodatni nemir jer gledatelji ispočetka neće doznati na čijoj je strani sultanova sestra – Hureminoj ili Hatidžinoj? Ni jedna od njih dvije, naime, ne zna da je Šah dobro upoznata s događajima u palači, da zna sve o Hureminim hirovima i Hatidžinim spletkama, zbog čega se poigrava s Hurem i pred njom glumi ‘dobricu’.

Uspjet će zavarati jedinu sultanovu zakonitu suprugu i postati njezinom prijateljicom i savjetnicom. No, zlobnoj i promišljenoj, neće joj dugo trebati da preuzme zadatak Huremina potpunog eliminiranja. U tome će joj pomoći Ibrahim-paša i Hatidže.

Među najljepšim ženama Turske

Sultanija Šah uistinu je bila jedna od ukupno pet Sulejmanovih sestara. I doista je, kako gledamo u seriji, došla smiriti usijanu atmosferu u Topkapiju. Upetljat će se i u hijerarhiju palače, pa će mijenjati i neke položaje u haremu.

Povijesni spisi kažu da je Šah djetinjstvo provela sa Sulejmanom u Manisi dok je on još bio princ. Vjeruje se da je Šah bila iznimno draga, dobra žena, vrlo darežljiva, puna ljubavi i dobrote. Njezin je karakter, ali i sudbinu, promijenila udaja za Lutfi-pašu 1523., koji je nakon toga postao veliki vezir. Nakon 19 godina braka Šah se razvela jer ju je suprug tukao i varao. Glavu na ramenu zadržao je jer mu se ona smilovala, no Sulejman mu je oduzeo položaj velikog vezira.

Deniz Çakı, turska zvijezda koju gledamo kao sultaniju Šah, zavodljiva je i svestrana žena koju Turci svrstavaju među deset najljepših žena u Turskoj. Kad ne snima, Deniz najradije trenira boks, slika i pleše flamenco, te uživa u društvu glumca Ibrahima Çelikkola za kojeg se, navodno, u tajnosti i udala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije