Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINIT ČLANAK

Johnnyju Deppu odbijena žalba, ipak je nasilnik?

Amber Heard
Foto: Reuters
1/7
28.03.2021.
u 22:00

Depp je negirao navode od Heard i nije optužen za kazneno djelo. Međutim, u građanskom je slučaju sudac Andrew Nicol utvrdio da je članak "u biti istinit".

Glumcu Johnnyju Deppu (57) odbijena je žalba na presudu Visokog suda da je napao bivšu suprugu Amber Heard i natjerao je da se boji za svoj život.

U studenom, tri mjeseca nakon završetka  suđenja, sudac je odbacio Deppovu tvrdnju da su novine The Sun glumca klevetale u članku iz 2018. godine nazivajući ga "nasilnikom".

Glumac je pokrenuo pravnu akciju protiv vlasnika News Group Newspapers (NGN) i njegovog tadašnjeg izvršnog urednika Dana Woottona zbog kolumne, koja se pozivala na "ogromne dokaze" koji je nekoliko puta napao svoju 34-godišnju bivšu suprugu tijekom njihovog odnosa.

Depp je negirao navode od Heard i nije optužen za kazneno djelo. Međutim, u građanskom je slučaju sudac Andrew Nicol utvrdio da je članak "u biti istinit".

Tražeći dozvolu za žalbu na ročištu održanom ranije u ožujku, odvjetnici zvijezde tvrdili su da on nije dobio pošteno suđenje i rekli su da imaju "svježe dokaze" o Heard, optužujući je da laže kako je donirala svojih  7 milijuna dolara nagodbe za razvod u dobrotvorne svrhe.
Međutim, u četvrtak su suci Apelacijskog suda odbili Deppovu prijavu, rekavši da je izvorno ročište bilo pošteno te da je sudac "dao temeljne razloge za svoje zaključke za koje nije utvrđeno da bi mogli biti povrijeđeni bilo kakvom pogreškom u pristupu ili pogreškom u zakonu ".

Nakon izricanja presude, Deppov odvjetnik rekao je da postoje "jasni i objektivni razlozi da se ozbiljno dovede u pitanje" odluka suca, ali da glumac sada traži odvojeni slučaj klevete protiv Heard u SAD-u, na kojem će iznijeti "cjelovit , nepobitni dokaz istine ".
Glasnogovornica Amber Heard rekla je da je "zadovoljna - ali ne i iznenađena" odlukom žalbenih sudaca, dok su iz The Suna rekli da je to opravdalo glumicu.

U izjavi za britanske medije Deppova odvjetnica Joelle Rich je rekla: "Dokazi izvedeni na prošlotjednom ročištu nadalje pokazuju da postoje jasni i objektivni razlozi za ozbiljno propitivanje odluke donesene na sudu u Velikoj Britaniji. Gospodin Depp raduje se što će iznijeti cjelovite, nepobitne dokaze istine u slučaju američke klevete protiv gospođe Heard, gdje će ona morati pružiti potpuno otkrivanje."

- Zadovoljni smo ali nipošto iznenađeni odbijanjem zahtjeva za žalbu gospodina Deppa. Dokazi izvedeni u slučaju Velike Britanije bili su neodoljivi i neporecivi, kazala je glasnogovornica Amber Heard i dodala je da Deppova tvrdnja o novim i važnim dokazima nije ništa drugo doli strategija za tisak koju je sud odbacio.

Nika Turković: Ponosna sam i sretna što sam bila dio Večernjakove ruže

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije