Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johnny Štulić:

'Bitan mi je novac, ne želim umrijeti u bijedi'

Branimir Štulić
Foto: Screenshot/YouTube
05.04.2015.
u 09:16

Legendarni frontmen "Azre" kaže da neće izdavati nove pjesme i knjige dok ne riješi rat s izdavačima koji vodi već 30 godina

Legendarni frontmen "Azre" Branimir Johnny Štulić neće izdavati nove pjesme i knjige dok ne riješi rat s izdavačima koji vodi već 30 godina. Kaže kako mu je itekako važan novac jer ne želi umrijeti u bijedi.

– Mnogi misle da meni nije stalo do novca, ali ja ne razmišljam tako. Normalno je da dobijem novac koji sam pošteno zaradio. Nitko mi ne može uzeti dušu. Blues pjevačica Billy Holiday je umrla u bijedi, a ja kažem nije sirota Billy, već kompozitor i pisac Johnny, ne bih da skončam tako – rekao je za Blic Štulić.

Štulić sudske postupke vodi sa srpskim izdavačkim kućama "Plato", "Komuna" i "Hi-fi" te hrvatskom "Croatia Records".

I dalje tvrdi kako nikada nije potpisao ugovore s izdavačkim kućama za svoje pjesme dodajući kako se početkom osamdesetih da bi dobio honorare morao učlaniti u SOKOJ.

– Iz SOKOJ-a sam izašao u veljači 1981. i od tada do današnjeg dana Azrine pjesme, ali i moji kasniji albumi, stalno se ponovno izdaju, a ja nakon 30 godina ne mogu postići pravdu. Moji zahtjevi budu zastarjeli ili odbačeni, a drugi zarađuju na mojim djelima – tvrdi Štulić.

>> Štulić traži od srpskog izdavača 75.000 eura!

Komentara 123

NE
Neonacionalist
10:25 05.04.2015.

S obzirom da je Štulić više puta izjavio da on govori čistim srpskim jezikom zanima me je li ovdje njegova izjava prevedena na hrvatski ili je sada počeo govoriti hrvatskim .

IM
imart143
10:41 05.04.2015.

bitno je da je naš predsjednik debelo znao naplatiti autorska prava svojih "djela" koja nitko nije slušao osim možda pod obavezno u muzičkoj školi..

JO
johnxxx
11:00 05.04.2015.

"Ja se ne mislim vraćati u Hrvatsku jer je ona sada okupirana (nije dio Jugoslavije, opaska autora)." Johnny Štulić u izjavi od prije nekoliko godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije