Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London Collections

Jesu li dizajnerima nove muške mode sve daske na broju?

muška moda (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
11.01.2013.
u 22:00

Ekstremni je primjer kolekcija MAN Craiga Greena, opsjednutog krajnostima svjetla i tame. Gospodin je glave manekena “zakucao” daskama! Za likovnjake je to artistički signal, a za običan svijet “ah, opet jedna modna ludost”

Londonski tjedan muške mode zabio je nož u leđa muškoj modnoj učmalosti! Modnu sezonu jesen-zima 2013./2014. dizajneri su zapaprili jakom modnom avangardom s jedne, i karikiranom modnom klasikom s druge strane balade o muškarcu vrlog novog svijeta koji već sezonama podmeće bombe očekivanim modnim rješenjima.

Ekstremni je primjer kolekcija MAN Craiga Greena, opsjednutog krajnostima svjetla i tame. Gospodin je glave manekena “zakucao” daskama! Za likovnjake je to artistički signal, a za običan svijet “ah, opet jedna modna ludost”. No ta je urbana kolekcija jedna od najboljih: crni su modeli od nagužvana tehno-materijala, a bijeli su fino dizajnirani i stilski eklektični. Kad se skinu daske, sve je, dakle, u redu! Na MAN-ovu je repertoaru, međutim, i poremećena brit-klasika. No kako se Englezi hvale svojim ekscentričnim smislom za humor, i ta je odjeća prihvatljiva ljudima takvog duha, ako ne modnim čistuncima i šlampavcima koji ne izlaze iz običnih traperica, jakni i majica.

I manekeni kuće Alexander McQueen, dizajnerice Sarah Burton, nosili su silikonske maske. Jezive maske, napisala je Suzy Menkes, ali odjeća – klasična britanska, s malo “downtown” premaza. I s neklasičnim bojama i likovnim intervencijama na odijelima. Najklasičniji su bili Hackett i Jonathan Saunders, a suprotno tome “sjajno konfuzna”, naravno, Vivienne Westwood!

Komentara 4

AA
aabbcc
23:11 11.01.2013.

. Lijep ovaj model,sako sa cvjeticima . Napokon bi se i zene politicari mogli oblaciti isto kao i muskarci./ jednakost polova /.

SE
serđo
23:11 11.01.2013.

već vidim kako modni mačak kaže tatici - ivica, kupi mi to sve.

GU
Gumba017
23:49 11.01.2013.

Ovaj je motociklom proletio kroz drvenu ogradu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije