Nova sezona RTL-ovog sociološkog eksperimenta "Brak na prvu" s emitiranjem je krenula početkom ovog tjedna. U showu ćemo pratiti parove tijekom tri mjeseca zajedničkog života, a prvi par koji je izgovorio sudbonosno "da" su 38-godišnja stjuardesa na jahti Silvija i 47-godišnji maneken i ugostitelj Hrvoje.
I dok su obožavatelji emisije pratili upoznavanje novopečenog para, nekim je gledateljima za oko zapeo upravo mladoženja koji je u Samoboru itekako poznat. Naime, riječ je o Hrvoju Lindriću, vlasniku poznatog kafića u središtu Samobora koji se prometnuo u jedno od omiljenih mjesta Samoboraca, ali i gostiju. Također, osim što vodi vlastiti kafić, Hrvoje proizvodi i mnogima omiljeni džin, a upravo mu je otvaranje kafića prije više od deset godina bilo ostvarenje dugogodišnjeg sna.
Podsjetimo, tim eksperata u ovoj sezoni čine cijenjena psihoterapeutkinja Iva Stasiow, psiholog Matej Sakoman te life coach i autor Dean Pelić. Hrvoje je u eksperiment došao kako bi pronašao partnericu s kojom će dijeliti nova iskustva. Hrvoje ne skriva da je vizualna osoba i na ženi prvo primijeti zube i ruke i preferira žene prirodnog izgleda. Važno mu je da je partnerica samostalna, da ima svoje ciljeve, svoje prijatelje i hobije - Hrvoje daje partnerici slobodu, a isto traži i od nje:
„Najvažnije vrijednosti u vezi su mu međusobno poštovanje, povjerenje, iskrenost, ali i privlačnost“ kaže Hrvoje, koji smatra da su njegove najveće vrline kao partnera pouzdanost, iskrenost i potpora.“ Ovaj 47-godišnji vlasnik kafića i proizvođač džina voli ići u teretanu, družiti se s prijateljima, izlaziti i plesati, a posebna ljubav su mu putovanja i satovi. Kad je prije više od deset godina otvorio vlastiti kafić ostvario je dugogodišnji san:
„Volim se družiti s ljudima i kafić mi daje mogućnost biti u kontaktu s prijateljima s kojima bih možda teško bio s obzirom na mnogobrojne obaveze koje imaju ljudi mojih godina. Također, obožavam miksologiju i ponosan sam što imamo nešto drugačiju ponudu koktela, zanimljivu ponudu alkoholnih pića, raznovrsna craft piva, a i za sada smo jedini kafić u Samoboru koji ima specialty kavu.“ Lokacija je došla spontano, a uređenje je bilo izazovno, ali i zabavno Hrvoju koji voli izazove. Kao i svaki dobar ugostitelj, naglašava kako mu je najvažnije da su gosti zadovoljni.
U ponudi kafića je i džin, koji proizvodi sam. Sa svojim kumom Andrijom, s kojim redovito degustira alkoholna pića nakon putovanja, odlučio se upisati tečaj za proizvodnju džina u Austriji. Kaže kako je na tom putu naišao i na neke od najboljih hrvatskih barmena i miksologa i od njih puno naučio, a priznaje i kako džin nije njegovo omiljeno piće, već ipak preferira posebne koktele. A kad se ne bavi ugostiteljstvom i proizvodnjom, putuje. „Putujem što je češće moguće. Nema tu određenog datuma ni nekih pravila, možda je jedino to da za vrijeme zime, osim na skijanje, putujem u toplije krajeve“, kaže Hrvoje. Trenutačno se priprema za put na Kubu, a dosad omiljene destinacije koje je posjetio su mu Hawaii, Meksiko i Phuket, ali priznaje kako nema neku destinaciju kojoj se posebno rado vraća: „Moj cilj kad putujem uvijek je vidjeti nešto novo tako da je povratak na neku destinaciju koju sam već posjetio poprilična rijetkost - za nas putnike najuzbudljivije putovanje je ono sljedeće!“
Još jedna velika strast su mu i satovi, koje skuplja, ali i sastavlja: „Nisam od onih koji pate isključivo na satove skupih marki, izniklo je mnogo novih, malih brendova koji rade fantastične satove i ne biste vjerovali koliko su inovativni. Upravo tako sam shvatio i da mogu sam nabaviti dijelove i slagati ih po vlastitom guštu - nevjerojatno koje je zadovoljstvo kada sam složiš sat!“, oduševljeno kaže Hrvoje.
GALERIJA Ovo su kandidati nove sezone "Braka na prvu"
Nije Lindrić nego Lindić...