Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jessica Atlić McColgan

Jedva čekam da počnem pisati svoje pjesme

Foto: RTL
1/3
09.06.2017.
u 09:29

Miljenica žirija, djevojka sitnog stasa i anđeoskog glasa ponijela je titulu pobjednice prve sezone RTL-ova showa Zvijezde

Jessica Atlić McColgan, 16-godišnja djevojka iz Zadra rođena u Kolumbiji, pobjednica je RTL-ova glazbena showa "Zvijezde". Djevojka sitne građe, prekrasna glasa i zarazne energije osvojila je glazbeni žiri - Tonyja Cetinskog, Mirelu Priselac Remi, Massima Savića, Maju Bajamić i Gorana Lisicu Foxa, te u jakoj konkurenciji svojih vršnjaka ponijela titulu pobjednice "Zvijezda".

Pobijedili ste u showu “Zvijezde”. Kako se osjećate, što vam znači ovo glazbeno priznanje?
Još uvijek nisam svjesna onog što se dogodilo, ali prisutna je uzbuđenost zbog onoga što me tek očekuje. Jedva čekam da počnem objavljivati svoje pjesme i stvarati vezu s publikom. Nadam se da ću opravdati povjerenje i široj publici moći prenositi svoju priču, emociju, radost, tugu... Novčana nagrada ide u moj sveučilišni fond jer se želim razvijati intelektualno u području inženjerstva i glazbe.

Jeste se nadali pobjedi? Žiri vas je jako favorizirao.
Svi smo bili svjesni da u završnoj fazi natjecanja nijanse odlučuju. Trebalo je žiriju pokazati da imaš glas, osobnost, da znaš prenijeti emociju i da se snalaziš u stresnim situacijama. A takvih je bilo jako mnogo. Jasno je da svi znamo pjevati i da je svatko od nas mogao odnijeti pobjedu. Jednog dana imaš super pjesmu i odradiš je na najbolji mogući način, drugi dan karte budu drukčije posložene. Žiri me jest favorizirao, ali sam znala da dosta faktora utječe na krajnji rezultat. Da kažem da nisam očekivala pobjedu, to ne bi bila istina. Ali isto sam tako bila prizemljena do zadnjeg trenutka.

Što su vam nakon pobjede rekli vaši kolege, natjecatelji showa?
Sve se brzo odvijalo i u onom euforičnom završetku svi smo bili sretni što je gotovo. Tijekom posljednjih emisija toliko smo se sprijateljili da smo bili podrška jedni drugima i sve su riječi već bile rečene prije finalnih rezultata. Naravno, bili su sretni i čestitali su mi.

Za koga ste vi navijali?
Navijala sam za Mira Lozara, Ivu Vranješ i Mariju Barišić jer smatram da su upravo oni donosili nešto novo, različito na scenu. Bernarda Bobovečki isticala se svojom pojavom i glasom, i s razlogom je bila jedan od favorita.

Kako to da ste se uopće prijavili u show? Ispričajte nam taj put.
Htjela sam dobiti priliku da pokažem svoje autorske pjesme drugima. Od svoje devete godine, kada sam naučila svirati gitaru, pišem pjesme i već ih imam oko dvadeset. Pjesme su stvarne, ljubavne. Ponekad dobijem inspiraciju nakon razgovora sa svojim prijateljima, napišem pjesmu i pošaljem je njima. Najviše mi se sviđaju komentari nakon toga. Iz toga se s vremenom rodila želja da pišem pjesme i prenesem ih široj publici. Vjerovala sam da će mi show biti dobra platforma za to.

Koji je vaš glazbeni stil? Kakvu glazbu slušate?
Slušam svu dobru glazbu. Još kao malenu tata me uveo u svijet starih svjetskih klasika: AC/DC, Sting, The Police, Seal, Paul Weller... Kao što je jedan moj prijatelj rekao, naslušala sam se dobre glazbe tijekom cijelog života, pa nije čudno što na sebi svojstven način izražavam glazbu koju osjećam. Za stil bih rekla da je pop/indie rock.

Pišete sami svoje pjesme? Imate li neki omiljeni stih?
Moja autorska pjesma “Watch Me as I Go” napisana je na engleskom jeziku. Stih ide ovako: “Take me as I am or watch me as I go. To je tipična girl power pjesma.

Kako vidite svoju glazbenu budućnost?
Voljela bih opstati u ovoj teškoj glazbenoj industriji. Svjesna sam teškog rada i odricanja, ali radim ono što volim i vjerujem da će se teškoće lakše odrađivati. Htjela bih se koncentrirati na stvaranje vlastite glazbe, dakle moja je želja biti kantautorica s gitarom. Dakle, preuzimam savjete koje sam dobila od žirija. I nadam se da ćemo se jednog dana za pet godina naći na jednom od mojih koncerata.

Koji je najbolji savjet koji ste dobili od žirija?
Savjeta je bilo mnogo, ali izdvojila bih one koje su mi uputile Maja i Remi. Maja mi je još na audiciji rekla da ostanem svoja i da ne dopustim da me itko promjeni. U kasnijoj fazi natjecanja Remi se svidjela moja interpretacija pjesme “Čuvaj me”. Drago joj je bilo što sam na sebi svojstven način otpjevala pjesmu, promijenila dio, te pjesmi od pet zvjezdica dodala barem još jednu. Savjet na kojem je ona inzistirala jest da razvijam svoju glazbenu osobnost uz gitaru. Jer smatra da je došlo vrijeme da se razbiju predrasude da gitara ide samo uz muške glazbenike.

Kako su reagirali vaši prijatelji i obitelj nakon pobjede? Okreću li se za vama sada u Zadru, traže li vas autogram?
Prijatelji su mi uvijek bili potpora. Kad sam im rekla za pobjedu, to je bilo veliko iznenađenje, bez obzira na to koliko su vjerovali u mene. Izmjenjivale su se jake emocije ponosa i nevjerice. Drago im je jer su na neki način i oni posebni sada, nazivajući se mojim prijateljima. Još uvijek nema autograma, ali na svojoj službenoj stranici Facebooka imam jako puno podrške. Kada se stvari slegnu oko finalne emisije, vjerujem da će doći i do tog trenutka. Simpatično mi je da mi neke curice crtaju čestitke s riječima: “Samo naprijed, super si!”

Ispričajte nam nešto o svom djetinjstvu. U medijima se spominjalo kako ste kao dijete dosta putovali...
Toliko sam proputovala da mi je lakše reći na kojem kontinentu nisam bila, a to su Afrika i Antarktika. Rodila sam se u Kolumbiji, pa mama često kaže da sam pokupila latinski osjećaj za glazbu. Živjela sam u nekim europskim zemljama te jako puno turistički putovala. Jer putovanja su najveća životna škola, upoznaješ nove ljude, novu kulturu, arhitekturu, svijet. Od svoje četvrte godine živim u Zadru i smatram ga svojim gradom.

S devet ste naučili svirati gitaru, u medijima se pisalo da ste samouki. Otkud ta želja?
Oduvijek sam voljela pjevati. S vremenom sam otkrila da bih lakše izrazila svoju priču kad bih znala svirati neki instrument. E, tu dolazi do onih genskih predispozicija. Mama je kao klinka svirala gitaru, koju još ima doma, te sam s vremena na vrijeme prebirala po žicama sama, dok nisam shvatila da tu ima nečeg više. Upisala sam glazbenu radionicu, gdje sam naučila neke osnove, ali sam vrlo brzo postala buntovnik i shvatila (onako bez lažne skromnosti, ha-ha) da je najbolje da se razvijam sama uz svoj tempo.

Kada ne pjevate, kojim se još aktivnostima bavite?
Osim škole i učenja, moja je najvažnija aktivnost glazba. Ali volim i plesati te često vježbam plešući zumbu.

Što ćete sada prvo napraviti, nakon što je show završio?
Spavati! Jako dugo! Šalim se, sada tek počinje rad, treba donijeti važnu odluku i izabrati pravi prvi singl. Uži izbor doveo nas je do nekoliko pjesama, ali ne želim žuriti.

 

Komentara 1

TO
tomokaro
14:22 09.06.2017.

Yesica pjeva pjesmurke koje mogu tako pjevati svi prosječni pjevači ali ono što je pokazala Bernarda to je svjetski to je Areta Franklin,James Brown, Sara Wough i ostali velikani soula i ritam and bluesa.Cetinski je isto takav pjevačić serenadica ii zato je zakinuo Bernardu koja je sigurno broj 1. u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije