Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde pjevaju

Jedu kajganu, uče jedni druge i nadaju se najboljem

zvijezde pjevaju
Foto: PR FOTO
1/3
15.03.2014.
u 09:15

Mirko Fodor prije proba radi sklekove, Ana Rucner čuva glasnice jer su osjetljiv instrument, a Martina Validžić ne očekuje lovorike, nego samo dobru zabavu

Nakon stanke od dvije godine zvijezde opet pjevaju u programu HRT-a. U sedmoj sezoni showa “Zvijezde pjevaju” nastupa devet parova: Ivica Pucar i Maja Vučić, Lana Barić i Saša Lozar, Petra Dugandžić i Ervin Baučić, Ana Rucner i Vlado Kalember, Martina Validžić i Ricardo Luque, Mirko Fodor i Danijela Martinović, Miran Kurspahić i Renata Sabljak, Robert Kurbaša i Emilija Kokić te Tina Katanić i Marko Tolja. Kako se pripremaju za prvi nastup, imaju li tremu i kako se slažu sa svojim partnerima otkrila su nam tri para.

Traži se x faktor

– Naravno da smo spremni! – odlučno kaže Vlado Kalember koji u ovom showu svoje pjevačko znanje prenosi supruzi Ani Rucner. Na pitanje kakva je Ana kao učenica kroz smijeh kaže:

– Pitanje je tko koga tu uči. Pjevanje je zapravo relativan pojam i kod njega, za razliku od sviranja klasičnog instrumenta, nema ujednačenih kriterija. To vam je kao kad pitate žene što za njih mora imati idealan muškarac pa je odgovor na to pitanje “ono nešto, faktor X”. E, pa isto vam je tako kod pjevanja, morate imati ono nešto. Recimo, Mick Jagger i Madonna su više antipjevači negoli pjevači, ali imaju ono nešto i zato su uspješni – objašnjava poznati pjevač i otkriva ima li i njegova supruga to nešto.

- Kod Ane je sretna okolnost što je akademski obrazovana i uz to ima jako dobar sluh i sigurnost na sceni. Samo pet posto njezine sigurnosti dovoljno je da izgleda samouvjereno na pozornici, što je svakako njezina prednost – kaže Kalember. Ne zamara se plasmanom jer cilj je ovakvog formata ipak zabava, s čime se slaže i njegova životna partnerica.

– Nije lako, ali moram priznati da je izazovno. Glas je vrlo osjetljiv instrument i s njim treba oprezno. Kao što sam naučila čuvati svoje prste, tako sada nastojim čuvati i glasnice. Nema očekivanja. Dat ćemo najbolje od sebe i nastojati biti što bolji te se dobro zabaviti – poručila je Ana.

Umjesto odgovora na pitanje kako teku pripreme za njegov pjevački nastup s Danijelom Martinović, HRT-ov voditelj Mirko Fodor nam je zapjevao i pokazao kako su mu glasnice dobro uvježbane.

– U savršenoj sam kondiciji, prije probe odradim 30 sklekova, trbušnjaka i, naravno, gledam se pritom u ogledalo – u svom šaljivom stilu odgovara Fodor. Neke tradicionalne narodne recepte koji slove kao dobri za zagrijavanje glasnica voditelj je odlučio malo modificirati.

– Sada vam je umjesto svježeg jaja dobro pojesti kajganu – poručuje voditelj. A na pitanje kako je njegova mentorica, splitska pjevačica Danijela Martinović, zadovoljna njegovim napretkom i glasovnim sposobnostima odgovara:

– Jako je zadovoljna, kaže da nešto tako strašno u životu nije čula. Kad krivo otpjevam neki ton, odmah me udari štapom i ruga mi se jer sam krivo otpjevao ton. Šalim se, naravno, Danijela je odlična mentorica i jako je strpljiva sa mnom – priznaje Mirko. Nije nam otkrio kojom će se pjesmom predstaviti u prvoj emisiji, samo je natuknuo da će pokušati otpjevati jednu baladu.

U pjevanju će se okušati i HRT-ova voditeljica Martina Validžić s mentorom Ricardom Luqueom. – Ricardo me ispravlja u intonaciji, a ja njega u hrvatskom izgovoru - priča Martina Validžić.

Svi će pjevušiti s njima

- Trebalo nam je dosta vremena da izaberemo pjesmu, s obzirom na to da nam je prvi zadani žanr “pop”. Prvo mi se to činilo kao ocean mogućnosti, na kraju smo se odlučili za jednu optimističnu i vedru domaću pjesmu. Mislim da će svi pjevušiti zajedno s nama. Ne očekujem lovorike, već super zabavu koju ću pamtiti - kaže voditeljica.     

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:14 15.03.2014.

Da parafraziram dobrog starog Marx Karleka, taj šou Zvijezde pjevaju jedan je od brojnih modernih oblika opijuma za narod. Dokaz: nakon što taj šou završi, široke narodne mase i dalje će morati skupljati plastičnu ambalažu, prekapati po kontejnerima, obijati vrataa zavoda za zapošljavanje, pisati stotine molba i životopisa za posao, vraćati skupe kredite, strepiti od legalizacije bespravno sagrađenih objekata i plaćanja poreza na nekretnine i, što je najgore, slušati prazna obećanja Grčić dr. Brankeca te trućanja i trebanjanja šefa mu Milanović Zokija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije