Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Jedan od najpoznatijih domaćih kvizaša zapeo na 'poštanskom' pitanju za 32000 kuna! Znate li odgovor?

Najveći problem imao je na desetom pitanju, za 32 tisuće kuna. Trebalo je pogoditi kolika je cijena slanja razglednice u Hrvatskoj - 1.10, 2.20, 3.30 ili 4.40 kuna. Prvo je tražio pomoć znalaca a Bruno Kirinić mu je rekao kako misli da je 3.30 kuna, no nije bio siguran.
12. studenoga 2020. u 21:20 2 komentara 55015 prikaza
Neven Milijić
Foto: HRT/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

U večerašnjoj epizodi kviza "Tko želi biti Milijunaš" nastupio je jedan od najboljih hrvatskih kvizaša, 25 -godišnji Medulinac Neven Milijić, koji je nastupao i za hrvatsku reprezentaciju na Europskom kviz prvenstvu.

Milijić je zapeo već na trećem pitanju, kada nije iz prve prepoznao nizove dana u mjesecu - 31,28,31,30, no uspio je uz malu Tarikovu pomoć.

Najveći problem imao je na desetom pitanju, za 32 tisuće kuna. Trebalo je pogoditi kolika je cijena slanja razglednice u Hrvatskoj - 1.10, 2.20, 3.30 ili 4.40 kuna. Prvo je tražio pomoć znalaca a Bruno Kirinić mu je rekao kako misli da je 3.30 kuna, no nije bio siguran.

Neven Milijić | Autor : HRT/Screenshot Foto: HRT/Screenshot

Neven je zbog toga iskoristio i džoker pola-pola, te nakon pto su mu ostali odgovori 3.30 i 4.40, ispravno se odlučio za 3.30 kuna. 

Nakon toga točno je odgovorio na pitanje za 64 tisuće kuna - "Čija zastava nikad se ne spušta na pola koplja"? Ponuđene su bile Indijska, kineska, izraelska i saudijska, a Neven je odgovorio kako je za to pitanje prvi put čuo na Europskom kvizaškom prvenstvu u Zagrebu, te točno odgovorio kako se radi o saudijskoj zastavi.

Neven Milijić
1 / 6

Nakon toga uslijedilo je i pitanje za 125 tisuća kuna, na kojem je odustao, a glasilo je "Koje je glazbalo 1841. osmislio varaždinski skladatelj Ivan Padovec"?
a) gitaru s dva vrata, b) kvadriangl, c) violinu s 5 žica d) glasovir sa 100 tipki

Neven je odustao i uzeo 64 tisuće kuna. Zanimljivo je i kako znalci nisu bili sigurni. Dok su Bruno i Josip mislili kako se radi o violini, jedio je Ivan ispravno zaključio kako se radi o gitari. 

Ruben Finderle, natjecatelj iz prošle epizode, bio je nešto bolje sreće i uzeo 125 tisuća kuna. 

'GOSPOĐA SAVRŠENA' Hana Rodić ima novi imidž, pratiteljica je pitala zašto nema samopouzdanja Severina NOVI LJUDI Severina promijenila cijelu ekipu suradnika, ostao samo frizer gomila komentara Gledatelji na društvenim mrežama zbijaju šale zbog kombinacije imena u 'Potjeri': Ovo nije bilo slučajno

 

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • mima.flu:

    Znala sam jer još uvijek šaljem čestitke..evo i za Božić ću😊

  • lajh1985:

    jedino onaj tko vise salje uopce pisma to moze znat ako je obratio pozornost na cijenu