Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD VIŠE

James Cameron: Terminator je kao juha u koju su svi pišali!

James Cameron
Reuters
19.02.2010.
u 17:12

Nezadovoljstvo publike trećim i četvrtim nastavkom "Terminatora" očito dijeli i tvorac prva dva filma, sudeći po rječniku kojim je opisao smjer u kojem su nastavljači odveli njegovo djelo. On s "Terminatorom" više nema veze, a kolegama koji su ga spremni raditi želi sreću i dobru zaradu.

Nakon što je na dražbi prava na franšizu "Terminator" prigrabio investicijski fond Pacificor, plativši 29,5 milijuna dolara, čime je atraktivni serijal oteo ispred nosa zainteresiranim producentskim tvrtkama (Lionsgate, Sony Pictures...) cijela priča prešla je iz zanimljive u ridikuloznu. Naime, upravo je Pacificor 2007. posudio 30 milijuna dolara tvrtki Halcyon Pictures za otkup prava na "Terminatora", a onda mitom, iznudama i kamatarenjem natjerao taj isti Halcyon da prava proda njima. Na dražbi je, kad je postalo jasno da će Pacificor nadlicitirati sve druge ponude, bilo je i nemilih scena: Peter Schlessel, predsjednik svjetskih poslova Sony Picturesa, bijesno je izašao žestoko zalupivši vrata za sobom.

A sad kad je "Terminator" konačno "udomljen", postavlja se pitanje – kad će sljedeći film, i hoće li u njegovu snimanju sudjelovati netko od onih koji su prva dva filma napravili legendarno dobrima, da bi nakon njih (Schwarzenegger nakon trećeg) serijalu rekli "Hasta la vista, baby"? Prvi je spremnost da se vrati serijalu iskazao scenarist prva dva nastavka William Wisher, koji je "za svoju dušu" napisao scenarij s originalnim likovima, navodno izvrstan, u kojem zahvaljujući "vremenskoj petlji" čak i Sarah Connor i Kyle Reese uspiju zajedno provesti malo više vremena od onoga paničnog bježanja pred ubilačkim kiborgom i jedne noći ljubavi u kojoj je začet spasitelj čovječanstva.

No, bez ikakvih službenih planova producenata Wisherov scenarij, ma koliko dobar, ostaje samo na razini "fan fictiona", neslužbenih književnih uradaka koje obožavatelji pišu o junacima svojih omiljenih serijala. A kad do službenih planova dođe, ako dođe, ne znamo hoće li Schwarzenegger biti u igri – ali redatelj prva dva nastavka, tvorac serijala, sigurno neće.

- Čuo sam nešto o tome, ali nisam razgovarao s Wisherom o tome. To je svakako cool – rekao je Cameron na vijest da se uspješni scenarist opet pozabavio serijalom, ali je otklonio svaku mogućnost svojega ponovnog angažmana:

- Potpuno sam se udaljio od svijeta "Terminatora". U ovoj točki, o njemu znam koliko i vi znate. Time sam zadovoljan. Odavno sam donio odluku da jednostavno pustim serijal da živi svojim životom, znate? Iz moje perspektive, to je išlo svojim tijekom do kraja i ne znam što bih njime rekao što nije već rečeno. Plus, iskreno rečeno... u tu juhu su se pomalo popišali drugi redatelji pa ja nemam nikakvu osobnu želju vraćati joj se. I svakako ne bih htio biti onaj pas koji "nit' kost glođe nit' je drugom daje" i postavljati prepreke da moji prijatelji zarade nešto novca na tom serijalu. Zašto bih to činio?

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
06:18 20.02.2010.

Nek\' dođe u CroCro snimit film! Materijala ko\' u priči!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije